Lottogevinst på 2,78 milliarder - nu bliver vinderen efterlyst

En heldig amerikaner kunne søndag kalde sig milliardær efter dansk målestok. Men vinderen har stadig ikke meldt sig

Billedet her er fra den danske lotto (Arkivfoto: Niels Hougaard)
Billedet her er fra den danske lotto (Arkivfoto: Niels Hougaard)

Der er nok en amerikaner eller tre, der lige nu tjekker sin Powerball-lottokupon en ekstra gang mandag morgen.

Søndag blev der trukket lottotal i USA, og en heldig vinder kan se frem til 429,6 millioner dollars, hvis vedkommende altså ikke har smidt kuponen i vaskemaskinen eller skraldespanden.

Vedkommende har nemlig ikke meldt sig endnu.

Det skriver NBC News.

Det er allerede offentliggjort, at vinderen er fundet i en 7-eleven i staten New Jersey, men der bliver stedet let efter en vinder.

- Hvis vinderen ser det her, så vil jeg opfordre vedkommende til at skrive under på kuponen og gemme den et sikkert sted, siger Carole Hedinger, der er ansvarlig for Powerball i New Jersey.

Vinderkuponen blev solgt tirsdag klokken 17.20 lokal tid, men vinderen har ikke umiddelbart travlt med at gøre krav på sin gevinst. Den udløber først om et år.

Glad sælger
Men det er ikke kun vinderen, der er blevet rigere. Ejeren af 7-Eleven butikken i byen Trenton er blevet belønnet med 30.000 dollars - omkring 200.000 kroner - for at have solgt kuponen.

- Det er meget positivt for lokalområdet i Trenton, at der sker noget positivt i byen. Alle er enormt begejstrede over, hvem vinderen er, siger Andrea Shin til NBC News.

Det var denne unge college-studerende, der solgte den vindende kupon. Ejeren af kuponen har dog ikke meldt sig endnu (Foto: AP)
Det var denne unge college-studerende, der solgte den vindende kupon. Ejeren af kuponen har dog ikke meldt sig endnu (Foto: AP)
 

Loven i New Jersey betyder, at staten får tre procent af gevinsten, og samtidig er der krav om, at vinderens navn, by og område skal offentliggøres.

Vinderen bliver altid afsløret, siger Carole Hedinger til NBC News.

Hvis den heldige person i New Jersey ikke havde vundet i går, ville puljen have vokset sig helt op på 525 millioner dollars til onsdagens udtrækning - i Powerball er der nemlig en udtrækning to gange om ugen.

Blandt de største gevinster
Den store bunke penge er blandt nogle af de største gevinster, der har været i Powerball.

Den allerstørste var dog helt oppe på 1,6 milliarder dollars, hvilket svarer til over ti milliarder danske kroner. Den blev vundet af tre personer i januar. Det kan du købe en hel del burgers eller spareribs for.

De vindende tal var 5-25-26-44-66 med powerball-tallet 9.

15 kommentarer
Vis kommentarer