Lovede sagsbehandlere isbar: Kommune vil gennemgå sager

Ifølge kommunen har iskonkurrence ikke ændret på sagsbehandlingen. Alligevel skal sager nu gennemgås

Arkivfoto: AP
Arkivfoto: AP

Helsingør Kommune vil genbehandle samtlige sager om sygedagpenge i kommunen de seneste uger.

Det oplyser kommunen.

Det sker, efter at TV2 har beskrevet en konkurrence udskrevet af ledelsen i kommunens jobcenter.

Her blev sagsbehandlerne lovet en isbar til deres vanlige kagebord om torsdagen, hvis de blandt andet fik nedbragt antallet af borgere på sygedagpenge.

Og det er altså de sager, der er blevet behandlet, mens konkurrencen har stået på, der nu skal ses på igen.

- Tilliden til os som jobcenter er blevet brudt gevaldigt. Det viser hele sagen og den reaktion, der har været på den. Og for at vi kan imødegå det bedst muligt - både over for borgerne og vores ansatte - så kigger vi sagerne igennem igen.

- Intentionen, som kommer helt forkert ud med den måde, vi har gjort det på, har været at synliggøre det store arbejde, som medarbejderne i sygedangpengeteamet gør.

- De får hjulpet rigtig mange borgere enten tilbage i arbejde eller over på et andet forsørgelsesgrundlag. Det var intentionen at synliggøre det, siger Kristjan Gundsø Jensen, chef for Center for Job, Borgerservice og Teknologi i Helsingør Kommune.

I mailen rundsendt til kommunens sagsbehandlere 12. juni fremgår det, at medarbejderne vinder en isbar, hvis de 4. juli klokken 14 har nedbragt antallet af sygedagpengesager til 530 og 195 jobafklaringsforløb.

På tre uger skulle sagsbehandlerne dermed nedbringe antallet af sygedagpengesager med 33, mens der skulle være ni færre jobafklaringsforløb, fremgår det af mailen.

Som en del af konkurrencen skulle sagsbehandlerne placere bolde i en spand eller rør på en af medarbejdernes kontor, for hver gang en borger var blevet raskmeldt, eller når en borger var visiteret til ressourceforløb, fleksjob eller førtidspension.

- Ligeledes lægges der en liste ved spanden/rørene, hvor i skal skrive navn og fødselsdag på borgeren, når i lægger en bold i røret, står der videre i mailen, der afsluttes med sætningen "med sportslige hilsner".

Hvor mange borgere, der i konkurrencens periode blev raskmeldt, og hvor mange der blev tilkendt førtidspension, kan Kristjan Gundsø Jensen ikke svare på.

Han fortæller samtidig, at konkurrencen ikke vil få konsekvenser for medarbejdere i kommunen.

Se også: Blev lovet is hvis færre borgere var syge

11 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere