Lovløs skolestart: Så mange børn havde ikke sele på

Der var 7600 brud på loven på skolevejene i de første tre ugers skolegang i år, oplyser Rigspolitiet

Martin Garfort fra Nordsjællands Politi er ude og kigge efter færdselssyndere i forbindelse med skolestart ved Vangeboskolen i Holte. Foto: Kristian Linnemann.
Martin Garfort fra Nordsjællands Politi er ude og kigge efter færdselssyndere i forbindelse med skolestart ved Vangeboskolen i Holte. Foto: Kristian Linnemann.

Bilister, der brager forbi med 134 kilometer i timen. Forældre, som snakker løs i mobilen, mens de drejer ind på skolevejene. Og børn på bagsædet, som ikke er spændt fast.

Politiet har tjekket skolevejene i tre uger fra børnene begyndte i skole i starten af august, og bødeblokken er ikke blevet i lommen.

Der var i alt 7600 forseelser, og langt de fleste var folk, som kørte for stærkt. Omkring 6200 bøder gik til bilister med tunge speederfødder på skolevejene.

- 521 voksne benyttede ikke sikkerhedssele, og i 136 tilfælde var børnene ikke fastspændt, skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Politiet fangede også 163 voksne, som snakkede i håndholdt mobiltelefon under kørslen.

 

65.000 elever havde aller første skoledag, og kampagnen var knap nok sat i gang, før den første bilist havde mistet kørekortet.

En betjent ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi holdt i morgentimerne på Teestrupvej i Haslev, og her bragede en mand forbi med 134 km/t., selv om man på stedet højst må køre 50 km/t.

Se også: Bilist bragede forbi første skoledag med 134 km/t.

Det er mere end 100 procent hurtigere end det tilladte, og det betyder ud over en større bøde, at manden også mistede kørekortet og ikke må køre bil det næste halve år. Først derefter må han tage køreprøverne på ny for at få lov til at køre bil igen.

- Han lærer det selvfølgelig. At køre så hurtigt gør, at man mister kørekortet, sagde politikommissær Kent Edvardsen, som står for at koordinere færdselsindsatsen for Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi under den landsdækkende skolestart-kampagne.

Rådet for Sikker Trafik, Trygfonden og politiet gik som sædvanlig i fællesskab ud og advarede trafikanter om at vise hensyn.

Se også: Bilister brager af sted på skoleveje: Flere mister kortet

- Det er vigtigt at køre hensynsfuldt på skolevejene, hvor tusindvis af børn færdes hver dag. Hvert år stopper vi desværre alt for mange bilister, der kører for stærkt og som har glemt at bruge sele på dem selv og deres barn. For sikkerhedens skyld gennemfører vi også kontroller i år, sagde Arne Martinsen, vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Der er sat tusindvis af plakater op ved landets skoler, som minder bilisterne om, at de skal være opmærksomme med ordlyden 'pas på de små i trafikken'.

Politiets skærpede fartkontrol foregik over tre uger. Ved sidste års kampagne blev det også til flere tusinde bøder, men behovet for kontrol er tilsyneladende vedvarende.

Se også: Overblik: Så mange kørte for stærkt ved skolestart

43 kommentarer
Vis kommentarer