LOzettes sære DR-forsvar

Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro går en gang om ugen medierne og medie-debatten efter i sømmene

LO-formanden er vild med public service. Foto: Jens Dresling
LO-formanden er vild med public service. Foto: Jens Dresling

DR er ikke den mest populære pige i klassen lige nu, men én ven har public service-giganten i hvert fald. Nemlig LO’s formand, Lizette Risgaard, som i ugens løb i et debat-indlæg i Jyllands-Posten beklagede, at regeringen vil bruge færre penge på public service.

Hvorfor er hun mon så begejstret i en tid, hvor DR har scoret hattrick i skandaler med mangfoldighedskonsulenten, som fulgte efter hestetransporten og Haagerups flyveture?

Hun har selvfølgelig medlemmer, der er ansat i public service-medierne. Men hun har jo også medlemmer i de private medier, så forkærligheden må handle om noget andet.

Hun argumenterer da også for, at public service-medierne er det bedste værn mod fake news.

’Vi stiller særlige krav til, at de skal være uafhængige, upartiske og se sagen fra flere sider', skriver hun.

Dertil må jeg sige: Hallo, Lizette, det er sådan set den måde, alle medier med respekt for sig selv arbejder på. Blot har vi andre den åbenlyse fordel, at vi i modsætning til public service-medierne ikke er underlagt det politisk lag, som til tider ligger tungt over mastodonten DR.

LO's formand bruger også en del krudt på at fremhæve den fælles samtale. Når vi ser de samme nyheder og de samme serier, så har vi noget at snakke om, skriver hun.

Jeg kan da godt følge hende og se det positive i sammenhængskraften. I programmer, der samler hele familien. Jeg syntes selv, at det var fedt at se 'X Factor' sammen med min papsøn, da han havde alderen til det.

Nu har DR så valgt at lukke 'X Factor'. Måske under indtryk af det øjeblikkelige politiske klima.

Til gengæld sørger public service-organet på anden vis for, at vi har en fælles samtale. Nå ja, sagt i al beskedenhed, med lidt hjælp fra Ekstra Bladet og vores afsløring af mangfoldighedskonsulentens milliongage.

Jeg vil tro, at de ca. 600 af Lizette Risgaards medlemmer, som er ansat i DR, har nogle markante meninger om den sag.

Måske har Lizette Risgaard tænkt sit indlæg som en slags medierådgivning for sine medlemmer, men mon ikke de har en mangfoldig mediesmag og selv kan styre, om de vil have deres nyheder fra Ekstra Bladet, TV Avisen eller det, der er tilbage af a-pressen.

Vi kan nok fastslå, at medier bare ikke er spidskompetencen for fagbevægelsens top. R.I.P. Det Fri Aktuelt.

Det bedste råd, jeg som mediekyndig kan give til Lizette Risgaard, er, at hun ikke behøver mene noget om alt.