Luftfartsekspert om USA-billetter til 100 kr.: Billigt reklamestunt!

Luftfartsanalytiker i Sydbank, Jacob Pedersen, kalder Ryanairs udmeldinger om flybilletter til USA for 100 kroner for et billigt reklamestunt

Ryanair vil ind på markedet (Foto: Julien Behal)
Ryanair vil ind på markedet (Foto: Julien Behal)

Tidligere i dag offentlige gjorde lavprisselskabet Ryanair, at man indenfor en overskuelig årrækker planlægger at sende europæiske og amerikanske passagerer på tværs af Atlanten for en flad 100-mand.

De foreløbige udmeldinger går på, at man fra 14 europæiske storbyer skal kunne flyve til 14 amerikanske storbyer til den billige pris.

Men danskerne kommer formentlig til at kigge langt efter de billige flybilletter, da Danmark formentlig ikke er tiltænkt som destination samtidig med at meget få billetter vil blive sat til salg til prisen på 100 kroner.

Sådan lyder udmeldingen fra luftfartsanalytiker i Sydbank, Jacob Pedersen, der følger branchen tæt.

- Der er ingen tvivl om, at det her er et billigt reklamestunt fra Ryanairs side. De kommer formentlig til at holde deres løfte og sætte nogen billetter til salg til den pris, men det bliver langt fra alle billetter man vil kunne få til 100 kroner, lyder vurderingen fra Jacob Pedersen.

Flybilletter for 100 kroner til USA er et billigt reklamestunt, siger luftfartsekspert (Foto: Morten Zahle)
Flybilletter for 100 kroner til USA er et billigt reklamestunt, siger luftfartsekspert (Foto: Morten Zahle)
 

Selvom Ryanair er notorisk berygtet for sine dårlige ansættelsesvilkår og arbejdsforhold, der gør det muligt at presse priserne helt i bund, er 100 kroner langt under smertegrænsen, hvis de selskabet skal tjene penge på flyvninger til og fra USA.

- Det er simpelthen umuligt at tjene penge på så billige billetter. De beregninger der er lavet i branchen viser, at billetterne minimum skal koste 1500 kroner for en envejs billet, hvis lavprisskaberne skal tjene penge på det, lyder det fra luftfartsanalytikeren.

Han ser dog i spænding frem til, om Ryanair kan revolutionere den transatlantiskeluftfart på samme måde som selskabet har revolutioneret den europæiske.

Ingen ruter til København
Selvom der skulle komme billetter til 100 kroner til salg i forbindelse med lanceringen af flyruter til Amerika, vil flyvningerne formentlig ikke ramme København.

Jacob Pedersen peger på, at nordiske lufthavne formentlig ikke er blandt de første på Ryanairs liste over mulige aftagere af lavprisruterne.

- Indledningsvist vil man satse på store lufthavne som London, Paris og Frankfurt. Jeg tror ikke på, at Ryanair vil lave oversøiske flyvninger til Skandinavien før 10-15 år ude i fremtiden, siger Jacob Pedersen.

- De vil i første omgang vælge de lufthavne i Europa, hvor man er sikker på, at man kan fylde flyene.

Ryanair ruterne til og fra USA vil tidligst blive en realitet om fire til fem år, da selskabet skal have bygget nye fly til ruterne.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Ryanair, men det er endnu ikke lykkedes...

1 af 2 Flybilletter for 100 kroner til USA er et billigt reklamestunt, siger luftfartsekspert (Foto: Morten Zahle)
2 af 2 Ryanair vil ind på markedet (Foto: Julien Behal)
90 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere