Lufthansa-strejke aflyser 12 fly til og fra København

Pilotstrejke i det tyske selskab udvides til torsdag også at omfatte længere ruter

Folk, der har planlagt at flyve med Lufthansa til eller fra København onsdag, skal være opmærksomme på, at deres fly kan være aflyst på grund af en pilotstrejke i det tyske selskab.

Onsdag er i alt 12 Lufthansa-flyvninger til og fra København aflyst på grund af arbejdsnedlæggelsen.

Det gælder alle flyvninger mellem København og Frankfurt samt en enkelt afgang og ankomst fra München, hvor alle flyvninger dog ikke er påvirket.

Piloternes strejke har i alt fået Lufthansa til at aflyse 750 afgange onsdag. Det svarer til omkring halvdelen af samtlige selskabets flyvninger.

Oprindeligt var det meningen, at strejken skulle vare 24 timer, men piloterne meldte sent tirsdag aften, at de heller ikke møder op i cockpittet torsdag.

Dermed vil endnu flere flyvninger blive aflyst.

Onsdagens strejke rammer ifølge Reuters Lufthansas korte og mellemlange ruter. Men torsdag udvides strejken til også at omfatte langdistanceruter samt cargo-fly.

I alt 80.000 passagerer påvirkes af onsdagens strejke.

Piloter hos Lufthansas lavprisselskaber Germanwings og Eurowings er ikke omfattet af arbejdsnedlæggelsen.

Striden mellem Lufthansa og selskabets piloter handler blandt andet om pensions- og lønningsvilkår.

Det tyske luftfartsselskab forsøger at skære i omkostningerne for at kunne konkurrere med lavprisselskaber, der løber med mange passagerer.

Sidste år nedlagde piloterne i Lufthansa arbejdet 10 gange. Det kostede selskabet 232 millioner euro, eller hvad der svarer til 1,73 milliarder kroner.

7 kommentarer
Vis kommentarer