Lufthavne vil lempe sikkerhedskontroller for passagerer

Det skal ikke være så bøvlet for flypassagerer at komme gennem sikkerhedskontroller, lyder det fra lufthavne

Det skal være nemmere for flyrejsende at komme igennem sikkerhedskontrollerne i lufthavne i EU.

Lufthavne i den europæiske union har nemlig besværlige og vidt forskellige sikkerhedsprocedurer, og det er til stor gene for passagererne, og det er på sin plads at diskutere, om der skal sorteres i reglerne.

Sådan lyder kritikken fra lufthavnene i København, Billund og Aalborg i Politiken onsdag.

Johnnie Müller, sikkerhedschef i Københavns Lufthavn og formand for sikkerhedsudvalget i brancheorganisationen Airports Council International, der repræsenterer over 450 lufthavne i Europa, mener, at der bør luges ud i de mange sikkerhedsprocedurer.

- Politikerne i EU lægger hele tiden lag på lag oven i den kontrol, som myndighederne skal lave af flypassagerer. Derfor vil det være formålstjenligt, hvis EU evaluerer, om alle de mange sikkerhedsprocedurer giver mening, siger Johnnie Müller til Politiken.

Han lægger ikke skjul på, at det også handler om økonomi. Københavns Lufthavn har fordoblet antallet af medarbejdere i sikkerhedskontrollen fra 500 i 2007 til 1017 i dag.

Johnnie Müller opfordrer EU til at kopiere det amerikanske system, hvor passagerer kan komme hurtigere igennem sikkerhedskontrollen, hvis de forinden har tilladt myndighederne at baggrundstjekke dem.

Hans Jørgen Bonnichsen, der er tidligere operativ chef i Politiets Efterretningstjeneste, er enig i, at der er for mange regler.

- Nogle sikkerhedsregler er vanvittige. Enhver med forstand på terror ved, at man nemt kan producere sprængstoffer, der kan gemmes i flasker på under 100 milliliter, og som man derfor kan tage med i flyene, siger Hans Jørgen Bonnichsen til Politiken.

Politiken har hverken kunnet få en kommentar fra justitsminister Mette Frederiksen (S) eller transportminister Magnus Heunicke (S), der begge er på vinterferie.

En del gerningsmænd synes at gå fri

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.