Lufthavnen skærper opmærksomheden på Ryanair-gate

Københavns Lufthavn holder torsdag ekstra øje med den gate, hvor Ryanairs fly til Dublin lægger til

LO støtter ikke blokaden af Ryanairs fly i Københavns Lufthavn (Foto: Ekstra Bladet)
LO støtter ikke blokaden af Ryanairs fly i Københavns Lufthavn (Foto: Ekstra Bladet)

Oven på onsdagens aktion, hvor cirka 50 mennesker i tre timer forhindrede et Ryanair-fly i at lette fra Københavns Lufthavn mod Dublin, strammer lufthavnen nu op på procedurerne.

Blandt andet vil man indskærpe, at de gældende regler for adgangskortet til lufthavnen skal overholdes. Det blev de ikke under onsdagens aktion.

- Der gælder blandt andet, at man skal have et lovligt tjenstligt ærinde der, hvor man færdes. Og det havde personerne ude ved Ryanair-flyet ikke, siger lufthavnens pressechef Søren Hedegaard Nielsen til Ritzau.

Han fortæller desuden, at lufthavnen holder ekstra øje med den gate, hvor flyet igen torsdag efter planen skal flyve ud fra.

- Vi har skærpet opmærksomheden ude på den pågældende standplads for på den måde at minimere risikoen for en gentagelse af det, der skete i går, siger Søren Hedegaard Nielsen.

Han afviser, at lufthavnen kan stoppe ansatte i de cirka 700 virksomheder, som driver forretning i lufthavnen.

- Der er 27.000 mennesker, der har adgangskort til lufthavnen. Vi kan se, hvem de er, når de går ind, men vi kan ikke se, hvad deres ærinde er.

- Vi kan heller ikke stoppe folk. Vi kan bede folk om at blive væk, men vi har ikke myndighed til at stoppe dem rent fysisk. Det er kun politiet, der kan det, siger han.

Aktionen mod Ryanair skyldes utilfredshed med, at det irske luftfartsselskab ikke vil tegne dansk overenskomst.

Onsdagens flyvning til Dublin var Ryanairs første fra Københavns Lufthavn. Selskabet flyver i forvejen fra Billund og Aarhus.

5 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere