Annonce:
Annonce:

Lugtede af sved og blev fyret: Nu får han erstatning

En pakkerimedarbejder hos Kohberg blev fyret, efter flere kolleger klagede over hans svedlugt. Afskedigelsesnævnet vurderer, at der er tale om urimelig opsigelse

Annonce:
Følg Samfund

En mandlig ansat hos Kohberg blev efter 12 års ansættelse fyret, fordi kolleger klagede over hans svedlugt.

Nu skal bagerigiganten betale den tidligere medarbejder 85.000 kroner i erstatning, efter Afskedigelsesnævnet har behandlet sagen og vurderet, at der var tale om urimelig opsigelse.

Det skriver Fagbladet 3F, som har læst nævnets kendelse.

'Stærkt generende'
I første omgang fik medarbejderen en skriftlig advarsel, da han i 2021 skiftede til en ny afdeling, hvor kollegerne klagede over hans lugt.

I advarslen skrev virksomheden, at man så sig nødsaget til at hjemsende medarbejderen 'på grund af dårlig hygiejne/stærk svedlugt, som er stærkt generende for dine kolleger'.

Dernæst fulgte et klokkeklart budskab: Når du fremadrettet møder op, skal forholdet være bragt i orden, hvis ikke det skal have konsekvenser for den fortsatte ansættelse.

Annonce:

Gik i bad hver dag
I sommeren 2022 klagede kollegerne igen over den ansattes svedlugt, hvilket denne gang resulterede i en fyring.

Til Afskedigelsesnævnet har den tidligere medarbejder beskrevet, at han gik i bad før hver eneste vagt og skiftede til rent tøj og dermed gjorde, hvad han kunne for at undgå at lugte.

Til Fagbladet 3F udtaler Kohbergs administrerende direktør uden at omtale den konkrete sag, at Kohberg er en 'ansvarlig fødevarevirksomhed', hvorfor hygiejnen er i højsædet, og medarbejdere dermed skal leve op til kravene.

Afskedigelsesnævnet har i deres kendelse tillagt det betydning, at bagerivirksomheden hverken i advarslen eller den skriftlige opsigelse henviste til virksomhedens hygiejneregler.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

... Se billederne

Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: