Lukker ulovlig slagter: Kød fundet i beskidt stald

Dyr var slagtet uden den lovpligtige dyrlægekontrol

Følg Samfund

Fødevarestyrelsens rejsehold har onsdag lukket en ulovlig slagterbutik på Rømø. Hvis du har købt fåre- eller lammekød fra slagteren på Vestervej 21, skal varerne derfor leveres tilbage eller smides ud, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

Karen Olesen er ansat i Fødevarestyrelsens rejsehold, og hun kunne konstatere, hvordan slagtede kroppe blev opbevaret i udehuse uden køl. Desuden er kødet blevet håndteret i en beskidt tidligere hestestald blandt bildæk og spindelvæv.

- Det er dybt uhygiejniske forhold. Der er ikke skadedyrssikring, og der har ikke været foretaget den fornødne dyrlægekontrol hverken før eller efter slagtning, fortæller Karen Olesen til Ekstra Bladet.

Hun fortæller endvidere, at vedkommende, der har slagtet og solgt kødet, ikke er udlært slagter.

- Vi kan ikke vide, hvem kødet er blevet solgt til, for det kunne vi ikke få oplyst af vedkommende. Efter min mening spiller man hasard med sin sundhed, når man ikke køber fra en autoriseret slagter, siger Karen Olesen.

Salg af fødevarer fra slagteriet har desuden ikke været registreret korrekt, og slagteren har ikke været underlagt Fødevarestyrelsens smileykontrol. Karen Olesen opfordrer til, at man altid tjekker smiley-ordningen på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+