Luna om fodbold-shitstorm: Det er for tåbeligt

Medierne er for dumme, når de lytter til hadefulde fodbold-kommentarer, mener Luna Christofi

Luna Christofi har arbejdet inden for fodboldverden i over 30 år. Foto: Polfoto.
Luna Christofi har arbejdet inden for fodboldverden i over 30 år. Foto: Polfoto.

Hetzen raser på de sociale medier mod tyske Claudia Neumann, efter hun fredag kommenterede en kamp under årets EM i fodbold.

Flere tyske fodboldfans er forarget over, at den tyske tv-station ZDF har hyret en kvinde til opgaven, og de har efterfølgende kaldt hende nedsættede ord som 'kamplebbe'.

Tyske medier skriver, at Claudia Neumann ryster på hovedet over kommentarerne, og Luna Christofi, fodboldekspert på TV3 Sport, mener, det er den helt rigtige reaktion.

- Det er laveste fællesnævner, der reagerer i de her sager. De har slet ikke fortjent at få så meget opmærksomhed. Hvis det var mig, ville jeg gøre det samme, som Claudia Neumann gør. Ignorerer det fuldstændig, siger Luna Christofi til Ekstra Bladet.

Claudia Neumann har i mange år arbejdet som sportsjournalist for det tyske medie ZDF. Foto: All Over Press Samfund Kvindelig kommentator i shitstorm: De fleste var ikke født da jeg scorede mål med saksespark

Hun mener, at kritikken er ligegyldig, så længe ens arbejdsgiver og andre eksperter er tilfredse.

- Jeg ville stole på, at hvis jeg er hyret til at kommentere en kamp, er det, fordi der er nogle, der tror på, at jeg er dygtig nok. Det her er alt for tåbeligt til, at jeg overhovedet vil beskæftige mig med det, siger Luna Christofi til Ekstra Bladet.

'Jeg er målløs'
Luna Christofi har arbejdet i fodboldverden i over 30 år, og hun forstår ikke, hvordan debatten om kvindelige fodbold-eksperter overhovedet er opstået.

- Der er for meget unødigt fokus på det, for debatten er slet ikke nuanceret. Medierne tager historien op, fordi der er nogle bøvhoveder, der reagerer på en fodboldkamp. De reagerer simpelthen så primitivt, og derfor kan jeg ikke forstå, at medierne ryger med på den. De har slet ikke fortjent at få så meget opmærksomhed, siger hun til Ekstra Bladet.

Snakken om kvindelige fodbold-eksperter startede tidligere på måneden, da både TV2 og DR præsentere en kvinde som ny spiller på deres eksperthold. TV2 Presselogen tog senere emnet op og satte spørgsmålstegn ved, hvorfor vi skulle nå år 2016, før kvinder fik lov til at deltage i optakten til de mange herre-fodboldkampe.

Luna Christofi mener derimod, at det er et problem, som medierne er med til at skabe.

- Det har simpelthen taget overhånd på de sociale medier, og det bliver citeret i et omfang, som slet ikke hører nogen steder hjemme. Det skyldes simpelthen mediernes mangel på historier, at det her kommer frem.

- Før debatten bliver interessant, skal der være nogle fagkyndige personer, der påpeger, hvis en kvindelig kommentator ikke er dygtig nok. Kritikken skal komme fra folk, der har indsigt - ikke bare, fordi der er nogen, der siger, at man er en idiot og en betonlebbe, siger Luna Christofi.

EM skal handle om fodbold
Ifølge Luna Christofi handler årets EM næsten mere om de kvindelige eksperter, end om det, der burde være i fokus - nemlig fodbold.

- Jeg forstår ikke, hvordan det kan blive så stor en historie. Kvinderne, der er impliceret, tager det oppe fra og ned. Jeg kan ikke forstå, at debatten skal være så stor, og at nogen gider at tage det alvorligt. Men det må virkelig score højt på gode EM-historier, fortæller hun.

Langt de fleste fodbold-eksperter er mænd, men Luna Christofi har aldrig fået negative kommentarer, fordi hun arbejder med fodbold.

- Jeg kender ingen mænd, der har et problem med kvinder i fodboldverden. Jeg er ikke sikker på, at det er et generelt problem, men dem, der råber højest, får alt for meget opmærksomhed. Jeg tror ikke, det er repræsentativt for det samfund, vi har i den vestlige verden. Det tror jeg simpelthen ikke, afslutter hun over for Ekstra Bladet.

56 kommentarer
Vis kommentarer