Lungesygdom kræver yderligere liv

Sydkorea kæmper fortsat med at få sat en stopper for lungesygdommen mers' spredning i landet

(Foto: AP)
(Foto: AP)

To sydkoreanere smittet med den frygtede lungesygdom mers - "mellemøst-respirationssyndrom" - er døde.

Det oplyser Sydkoreas sundhedsministerium fredag, hvilket får det samlede dødstal i udbruddet i landet til at stige til 31, skriver Reuters.

Dog understreger myndighederne, at de seneste dødsfald er patienter, som led af alvorlige sygdomme forud for mers-smitten. Langt størstedelen af de, der har mistet livet i udbruddet, er ældre eller syge.

Samtidig oplyser ministeriet, at endnu en person er blevet bekræftet smittet i løbet af det seneste døgn. Dermed er antallet af smittede i landet nået op på 181 mennesker. Det er det største udbrud af mers uden for Saudi-Arabien.

For en uge siden meldte Sydkorea, at man havde knækket kurven, da nul nye tilfælde af smittede eller døde blev registreret i landet. Sundhedsmyndighederne sagde, at mers-udbruddet var ved at "flade ud".

Sydkoreas præsident, Park Geun-Hye, er blevet angrebet for ikke at have reageret passende fra begyndelsen, men chefen for verdenssundhedsorganisationen WHO, Margaret Chan, udtrykte tidligere på måneden en forsigtig optimisme om Seouls mulighed for at få styr på udbruddet.

Hun sagde, at landet er på rette vej efter en noget sløv reaktion i begyndelsen.

Sygdommen blev opdaget første gang i 2012 i Saudi-Arabien

Der findes ingen vaccine eller kur mod mers, som ifølge WHO har en dødsrate på cirka 35 procent.

Forskere ved ikke med sikkerhed, hvordan mers smitter.

0 kommentarer
Vis kommentarer