Lunt i dag og så kommer heden

Onsdag bliver en behagelig junidag med masser af sol, og så går det løs torsdag med hedebølge

Lunt i dag og så kommer heden

Ekstra Bladets kulturanmelder ser her nærmere på sommerlivet i hovedstaden.

Masser af sol og temperaturer på op til 23 grader. Dagen i dag bliver for de fleste en behagelig junidag, mens meningerne om vejret nok bliver mere delte, når den længe varslede hedebølge sætter ind torsdag.

- Det afhænger nok meget af, hvad man skal lave. Skal man ligge på stranden eller ved poolen, er det sikkert helt fint med tre sammenhængende dage med temperaturer over 28 grader, siger Anja Bodholdt, som er vagthavende meteorolog på Danmarks Meteorologiske Institut.

- Skal man arbejde udendørs er det måske en anden sag. Men onsdag bliver en dag, som de fleste nok vil opleve som en behagelig junidag.

- Det har været en kold nat med temperaturer ned til tre grader i det jyske, men vi får i løbet af dagen masser af sol og 20-23 grader i eftermiddag med svag til jævn vind fra sydøst.

- Det bliver en ganske behagelig dag i forhold til, hvad der er i vente - afhængigt af, naturligvis, hvad man foretrækker, siger Anja Bodholdt.

Varmest på Sjælland
Varslet om hedebølge har lokket eller truet - alt efter smag og behag - de seneste dage, og det står stadig ved magt. Torsdag vil varm luft strømme op over landet, og primært i den sydlige og østlige del af landet vil temperaturerne stige markant. Der vil man nå op over 30 graders varme, siger Bodholdt.

- Men hele landet vil få 27-28 grader, så ingen vil føle sig snydt, tror jeg. Fredag bliver temperaturerne i Nordvestjylland knapt så høje - måske 20-25 grader - mens resten af landet ligger på 25-30 grader, siger Anja Bodholdt.

- I den sydlige og østlige del af landet når vi nok op 32-33 grader. Det ser ud til, at fredag bliver den varmeste dag, og det ser ud til, at det bliver varmest på Sjælland.

- Lørdag er det igen Vestjylland, der må nøjes med 20 grader, mens det i resten af landet bliver 23-28 grader. Og på Sjælland vil man igen kunne nå op på 30 grader, siger Anja Bodholdt.