Lyn-'sommeren' har taget røven på DMI

Månedsprognose fra DMI slog fejl

DMI kunne i sin månedsprognose i slutningen af april ikke forudse, at danskerne netop nu ville trække i sommertøjet.
DMI kunne i sin månedsprognose i slutningen af april ikke forudse, at danskerne netop nu ville trække i sommertøjet.

Det er kommet bag på DMI, at danskerne er trukket i sommertøjet og har taget forskud på sommeren.

For i DMI's egen månedsprognose i slutningen af april kunne danskerne nemlig i denne uge se frem til fronter med byger. Men heldigvis er forudsigelserne fra DMI blevet gjort godt og grundigt til skamme.

Vagtchefen hos DMI erkender, at de høje temperaturer ikke var en del af månedsprognosen i slutningen af april.

- Det er sjældent, at man ser så store kontraster i vejret, hvor vi går fra at have sne og så lige pludselig slår det over og bliver så lunt, som det nu er blevet, lyder det fra vagtchef hos DMI, Mogens Rønnebek, der forklarer, at man skal tage månedsprognoserne med forbehold.

- Det er meget usikkert, når man kommer ud over et par uger, så er det tendenser og pejlinger, man kan lave vejrudsigter efter. Det står også i alle de prognoser, som vi sender ud, at det er meget usikkert. Man udvikler hele tiden vejrmodellerne, som man kan bruge til at lave prognoserne efter. De bliver bedre med tiden, men de skal tages med et gran salt, siger vagtchefen.

Fra vinter til sommer

Mens der i slutningen af april var sne flere steder rundt om i landet, så har et højtryk gjort, at sommertøjet er blevet fundet frem fra gemmerne.

- Vi har fået etableret et solidt højtryk, som er syd for Finland, og det har blokeret for, at fronterne kan komme ind. Vi er gået fra vinter til sommer på halvanden uge, fortæller vagtchef hos DMI Mogens Rønnebek, der er overrasket over, at foråret er blevet sprunget over.

Køligt i pinsen

Mens solen smiler over Danmark, så er bygerne, som DMI ellers havde forudset skulle ramme landet i denne uge, røget ned til spanierne og portugiserne.

- Det er ikke særlig godt vejr i Spanien og Portugal og den sydvestlige del af Europa, det er der, det ustadige vejr er, fortæller vagtchefen, der mener, at pinsen kan blive en køligere omgang for de solhungrende danskere.

- Månedsprognoserne er noget usikre. Men i næste uge holder vi nok den lune luft, men hen mod pinsen ser det ud til at koldere luft trækker ned nord fra, så det bliver en noget køligere pinse og med de prognoser, vi har nu, ser det ud til, at det kniber med at få bare 15 grader.

Bruger du solcreme? Ekstra Bladet spurgte en række danskere sidste sommer om, hvorvidt de passer på sig selv. Hør hvad de sagde her.

60 kommentarer
Vis kommentarer