Lyn, torden og voldsom regn på vej - her rammer det

Voldsomt vejr rammer Danmark sent i aften eller først på natten

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer

Fredag aften er der skønt opholdsvejr over det meste af Danmark - og mange steder bliver der drukket bajere på terasserne.

Men voldsomme regn-og tordenbyger har i øjeblikket kurs fra Tyskland op mod Sønderjylland og Vadehavet op mod Esbjerg, hvor det rammer på et tidspunkt  mellem kl. 23 og 01, oplyser DMI, som officielt advarer mod risiko for kraftig regn og skybrud.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Det kan udmærket være, at det taber lidt af pusten undervejs, men vi er ret sikre på, at der bliver kraftig regn og torden, siger Frank Nielsen, vagthavende meteorolog ved DMI.

Så der bliver et forrygende festligt lyn- og tordenvejr i det sydlige?

- Ja, der bliver lidt at se på og lytte til for folk ved Gråsten- og Sønderborg-området - og over mod Esbjerg.

Er der risiko for skybrud?

- Ja, der kan komme lokale skybrud i det sønderjyske, altså mere end 15 mm regn på en halv time. Der kan også være regn senere end kl. 01. siger han.

Hvordan er vejret i morgen tidlig - eller formiddag - når danskerne vågner?

- Der vil generelt være skyet -  med små-regn i den vestlige og nordlige del af landet. Det kan være solen kigger frem mange steder. Men hvis man som københavner har siddet og hygget sig på en fortovscafé i dag i 25 grader, så bliver det en anderledes dag lørdag - med en pæn vestenvind og kun omkring 16 grader.