Lynet slog ned hjemme hos Ida i aftes

Selvom Ida Kristoffersen bor i en etageejendom, slog lynet ned i går og startede en brand i hendes køkken

(Foto: Nanna Cecilie Pedersen/redigering: Mikkel Cramon)

Ida Kristoffersen og hendes 11-årige datter Alma fik for alvor at føle, at skybruddet i aftes blev ændret til også at indeholde torden og lynild.

- Vi sad og så tv i stuen, da der pludselig lød et højt brag, og det glimtede henover spisebordet og ude ved altanen, siger Ida Kristoffersen, da Ekstra Bladet møder hende i lejligheden på Istedgade i København.

Omkring os går en elektriker, der tjekker alle stikkontakter og røgalarmer i lejligheden. På spisebordet ligger en lampe, som er taget ned fra loftet.

Umiddelbart troede Ida Kristoffersen ikke, at der var sket noget, da lynet glimtede i går, men hendes datter blev nervøs.

Familiens lejlighed er i to etager, og stuen og køkkenet ligger ovenpå. Det var her, lynet slog ind gennem altandøren, inden familien besluttede at gå nedenunder.

- Hun har en kanin og var bange for, at der skulle ske noget med den. Derfor gik vi nedenunder, siger Ida Kristoffersen.

Røgalarmer og mørkelagt gadebelysning
Ida Kristoffersen var stadig sikker på, at der ikke var sket noget. Lynet slår jo ikke bare sådan ned og antænder en brand. Og slet ikke i en etageejendom.

- Men så begyndte her at lugte af brændt teknik. Røgalarmen gik også i gang, og den er meget høj, så min nabo Gorm nede fra anden sal, kom op til os, siger Ida Kristoffersen.

Gorm fandt frem til, at der kom røg ud bagved opvaskemaskinen. Han foreslog derfor, at Ida tilkaldte brandvæsnet.

- Og så var der pludselig 15 brandmænd i mit køkken. De fandt frem til, at lynet var slået ned i elinstallationerne, og så havde det ligget og ulmet der bag opvaskemaskinen. Lyset gik også ud nede på gaden, siger Ida Kristoffersen.

God oplevelse trods alt
Der lugter stadig lidt brændt i lejligheden. Sådan en brændt lugt af teknik, der har været tændt alt for længe. Opvaskemaskinen står også stadig midt ude på gulvet, og man kan se ind til isoleringen i væggen, hvor opvaskemaskinen normalt står.

- Jeg er meget glad for, at vi var hjemme, da det slog ned i går. Vi er lige kommet hjem fra ferie, og det kunne jo have udviklet sig. Heldigvis hørte mine naboer jo røgalarmen, så det var nok ikke blevet alt for slemt, hvis vi ikke havde været her, siger Ida Kristoffersen.

Hun er generelt glad for den måde, hele lyn-dramaet trods alt forløb på i går.

- Alle var meget søde og rolige og hjælpsomme. En restaurant nede på gaden tog folk, der hjalp, ind og gav dem nachos. Vi kunne mærke, at der var styr på det, siger Ida Kristoffersen, der har taget fri fra arbejde i dag.

- Som Alma sagde: Det var en god brandøvelse, siger moderen.

21 kommentarer
Vis kommentarer