Må dele lottogevinst på 9 milliarder: Her er kuponerne købt

Tre ualmindeligt heldige amerikanere kan se frem til at smide lige over 3 milliarder danske kroner ind på kontoen, da der var fuld gevinst på tre Powerball-kuponer

Et styks glad 7-Eleven medarbejder, da han fandt ud af, at hans butik har solgt vinderkuponen (Foto: AP)
Et styks glad 7-Eleven medarbejder, da han fandt ud af, at hans butik har solgt vinderkuponen (Foto: AP)

Tre amerikanske spillefugle er formentlig i fuld gang med at køre budweisere og burgere ned, men denne gang er der råd til en anelse mere af det hele.

Torsdag morgen dansk tid har California Lottery bekræftet, at der er hele tre vindere med vindertallene 08, 27, 34, 04, 19 og Powerball-nummeret 10.

Det oplyser lotteriet på deres officielle Twitter-profil.

Angiveligt er vinderkuponerne købt i Tennessee, Florida og Los Angeles-bydelen Chino Hills. Dermed må de tre vindere 'nøjes' med 333 millioner dollars - eller knap 2,3 milliarder kroner - hvilket næppe lægger den store dæmper på festen.

Verden på vrangen - 13. jan. 2016 - kl. 14:11 Tror de har vundet 6 mia. - lige indtil...

Kiosk-indehaver: Folk er 'crazy'
Ifølge Los Angeles Times er vinderkuponen købt i en 7-Eleven på 4092 Chino Hills Parkway i Los Angeles. Her fortæller M. Faroqui til avisen, at der alene onsdag blev solgt kuponer for knap 83.000 danske kroner.

- Folk var helt vilde. Alle betalte 200, 300 og 400 dollars for Powerball-billetter, siger 7-Eleven-medarbejderen.

 

Men de tre vindere har også fået et par andre millionære at dele glæden med. 12 mennesker har ifølge California Lottery vundet 638,146 dollars - eller knap 4,5 millioner danske kroner.

I de sidste timer op til udtrækningen blev der omsat for 1,3 millioner dollar i minuttet, oplyser The Powerball.

Har man købt en kupon til to dollar, er chancen for at være jackpotvinder en til 292 millioner ifølge Powerball.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er chancen dermed mindre for en milliardgevinst, end risikoen er for at blive ramt af en asteroide på et tidspunkt i livet.

Personalet på Grissini Ristorante troede, at de havde vundet den store gevinst i The Powerball. Se videoen fra deres overvågningskamera

Det kan du bruge penge påDerudover er det ifølge Daily Mail 25 gange mere sandsynligt at blive den næste amerikanske præsident end at vinde den store gevinst i Powerball. Men derfor kan man jo godt drømme om, hvad pengene skal bruges på, hvis det nu var, at man vandt.

Her er i hvert fald nogle bud, hvad man kunne bruge nogle af de mange milliarder på:

Et fodboldhold
Du kan overveje at købe et fodboldhold, hvis du vinder den store gevinst i Powerball-lotteriet. Ifølge NBC News får du ikke Real Madrid, som er 3.26 milliarder dollars værd. Men hvad med Newcastle United? Det får du for den nette sum af 349 millioner.

Verdens dyreste hus
Hvis fodbold ikke lige er dig, kan du også overveje at købe verdens dyreste hus. Ifølge BloombergBusiness blev palæet solgt for 275 millioner euro - eller hvad det der svarer til omkring 2 milliarder kroner - tilbage i december sidste år. Palæet ligger uden for Paris. Du kan vist også lige få råd til et sommerhus oveni købet.

Se også: Verdens dyreste hus solgt for 2 mia. kr.

Hvis du helst vil blive i Danmark og gerne vil købe en bolig, der rent faktisk er til salg, kan du overveje villa på 418 kvadratmeter i Hellerup. Den står til små 68 millioner og kan findes hos Home. Villaen er bygget i 1906, har 21 værelser og har udsigt til vandet.

En Lambourghini
Hvis du mangler en bil, kan du overveje en Lamborghini. En af verdens dyreste biler er ifølge Magasinet Penge en Lambourgini Veneno Roadser. Den italienske bil rammer 100 kilometer i timen efter 2,9 sekunder. Prisen starter ved 4.5 millioner dollars - det svarer til 25 millioner.

Designer-stiletter i massevis
Du kan også købe et par stiletter af mærket, som både kronprinsesse Mary og popsangerinden Medina ejer. Det franske mærke Christian Louboutin har været yderst populært gennem årene. Men billige er stiletterne med de røde såler heller ikke. De kan hurtigt koste mellem 5.000 og 10.000 kroner. Men hvis du vandt den store gevinst i Powerball-lotteriet, ville du havde råd til sådan cirka 1 million par af dem, der koster 10.000 kroner.

Se også: Wozniacki går efter kæmpe-gevinst på 9 milliarder

Spis gourmetmad
Hvis du bliver sulten, mens du bruger alle dine penge, kan du overveje en tur på Noma. Den københavnske michelin-restaurant tager 2800 kroner for en menu, og det er med 7-8 vine. Hvis du ikke kan få nok af Noma, kan du snildt spise der tre gange om dagen resten af dit liv.

Hvis du vil have fat i en af lotto-kuponerne skal du ifølge Powerballs hjemmeside være bosiddende i en af de amerikanske stater, hvor lodderne sælges. Det er ikke lovligt at købe kuponerne online.

 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen