Må redde børnene op: Kæmpehaj overrasker strandgæster på lavt vand

Synet af en stor hammerhaj på meget lavt vand fik folk til at hive børnene op af vandet, og det hele blev fanget på video

Strandgæster på Montagu Beach i Bahamas fik sig noget af en oplevelse fredag, da en stor hammerhaj pludselig bevægede sig ind på meget lavt vand, beretter lokalmediet Tribune 242.

Ifølge Tribune 242 kan der være to grunde til at hajen, der af øjenvidner vurderes at være cirka 4,5 meter lang, har bevæget sig ind på så lavt vand: Enten for at finde bytte i form af pilerokker, eller fordi den er blevet tiltrukket af affald fra det lokale fiskemarked, der ligger klos op af stranden. Fiskeaffaldet bliver kastet i havet, og tiltrækker derfor mange slags marineliv.

Da hajfinnen blev set i vandoverfladen, fik bekymrede forældre travlt med at få deres børn op af vandet, men ifølge organisationen Bahamas National Trust er der ingen grund til bekymring. Hammerhajen har nemlig minimal til ingen interesse i at angribe mennesker, oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

Ifølge kommentarerne på Tribune 242 blev hajen senere dræbt af lokale, selvom myndighederne på Bahamas i 2011 vedtog en lov, der forbyder fiskeri efter og drab på hajer.

Det sker med jævne mellemrum at store hajer får bevæget sig ind på lavt vand, som her ved et luksushotel på Bonita Beach i Florida.

Samfund Chok på luksushotel: Se hvad der pludselig svømmer forbi

Her har strandgæster på stranden Marino Rocks i den australske delstat South Australia travlt med at komme op af vandet, da en hvidhaj pludselig viser sig.

Samfund Badestrand ryddet: Kæmpe hvidhaj svømmer lige forbi

Her redder to brødre en hammerhaj, der er kommet i problemer på lavt vand.

Verden på vrangen Vild aktion: Her redder brødre hammerhaj  

20 kommentarer
Vis kommentarer