Måling: Datter af dømt præsident vinder første runde i Peru

En kontroversiel kandidat har fået flest stemmer ved første runde af Perus præsidentvalg

Keiko Fujimori har ifølge to valgstedsmålinger fået 39 procent af stemmerne ved første runde af Perus præsidentvalg, skriver nyhedsbureauet Reuters.

En tredje måling giver hende 38 procents opbakning.

Det var på forhånd ventet, at Fujimori ville få flest stemmer i første runde af valget, men hun har ikke fået de 50 procent af stemmerne, der skal til for at sikre sig sejren allerede nu.

Det store spørgsmål bliver, hvem hun skal møde i anden valgrunde.

Hendes nærmeste modstander, den tidligere premierminister Pedro Pablo Kuczynski, får ifølge en måling fra Ipsos 20,9 procent. Men en tredje kandidat, den venstreorienterede Veronika Mendoza, snapper ham i hælene med sine 20,3 procents opbakning.

Keiko Fujimori er datter af Alberto Fujimori, der var Perus præsident fra 1990 til 2000.

Han stod i spidsen for et autoritært og voldeligt regime og blev i 2005 idømt 25 års fængsel for drab, bortførelser, korruption, magtmisbrug og flere alvorlige brud på menneskerettighederne.

Den 40-årige Keiko har lagt afstand til sin fars politik, men alligevel siger omkring halvdelen af peruanerne ifølge en måling, at de aldrig kunne drømme om at stemme på hende.

Trods den pæne opbakning til Keiko Fujimori i første valgrunde er der - på grund af hendes fars forbrydelser - også stor modstand mod hende blandt Perus vælgere.

Det kan ifølge iagttagere betyde, at mange af de vælgere, der søndag satte deres kryds ved nogle af de tabende kandidater, vil stemme på Fujimoris modkandidat ved anden valgrunde, som efter planen finder sted 5. juni.

Ved søndagens valg skulle vælgerne ligeledes stemme på deres foretrukne kandidater til Perus kongres.

0 kommentarer
Vis kommentarer