Annonce:
Annonce:

Målinger viser dødt løb mellem Grækenlands store partier

Venstrefløjspartiet Syriza og det konservative Ny Demokrati er lige store i nye målinger inden valget søndag

Annonce:
Følg Samfund

Tre dage inden grækerne går til stemmeurnerne for at vælge ny regering viser nye målinger fortsat dødt løb mellem de to største partier.

Venstrefløjspartiet Syriza har i en måling fra analyseinstituttet Alco en føring på 0,3 procentpoint foran det konservative parti Ny Demokrati. De to partier får henholdsvis 25,3 og 25,0 procent af stemmerne i målingen, der er offentliggjort på websitet Newsit.gr.

En anden måling fra Metron Analyse giver derimod Ny Demokrati en tilsvarende føring på 0,3 procentpoint. Målingen viser 31,9 procents opbakning til det konservative parti og 31,6 til Syriza.

De fleste målinger har i de seneste to uger vist dødt løb mellem de to største partier.

Begge torsdagens meningsmålinger giver det ekstreme højrefløjsparti Gyldent Daggry en opbakning på mellem 6,2 og 6,7 procent.

Uanset om det bliver Syriza eller Ny Demokrati der vinder søndagens valg og kommer til at danne Grækenlands næste regering, vil der ligge en række bundne opgaver forude.

Den kommende regering skal gennemføre de reformer, den afgåede premierminister Alexis Tsipras og hans Syriza-regering har forpligtet sig til over for EU.

Det indebærer blandt andet, at regeringen er tvunget til at gennemføre reformer på pensionsområdet og sætte skatterne i vejret. Begge de store partier har lovet at gennemføre reformerne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: