Annonce:
Annonce:

Måtte ikke få sine pantpenge: Tivoli konfiskerede Magnus' plasticglas

Seksårige Magnus var med sin far til Fredagsrock i Tivoli, hvor han havde samlet plasticglas for at få pantpenge - men Tivolis vagter konfiskerede dem.

Hør Magnus og hans far fortælle om oplevelsen i Tivoli her. (Video: Jonas Olufson)
Annonce:
Følg Samfund

Det, der skulle have været en hyggelig fredag aften hos seksårige Magnus, hans far Karsten og en flok af deres venner, tog pludselig en meget frustrerende drejning.

Karsten Eg har flere gange haft Magnus med til Fredagsrock, hvor Magnus - som så mange andre børn - med stor entusiasme har løbet rundt og samlet de plasticglas, Tivoli serverer øl og sodavand i, og som man får 5 kr. i pant for ved aflevering.

- Mange gad jo ikke selv stå i kø for at få en femmer, så der var flere, som gav Magnus deres kopper. De er imponerede over det høje tårn, han efterhånden har fået opbygget, siger Karsten Eg til Ekstra Bladet.

Nervepirrende: Her frier Patrick foran hele Tivoli

Da Karsten Eg og Magnus kom ind i Tivoli, havde Magnus bemærket de populære Minions-figurer fra 'Grusomme Mig'-filmene, som man kunne få som bamser i Build-A-Bear-butikken, der ligger lige ved Tivolis hovedindgang.

Annonce:

- Den kostede 230 kr., og som Magnus' mængde af kopper blev større og større, sagde han - Nu har jeg også råd til at købe tøj og rulleskøjter til den, siger Karsten Eg.

Men inden Magnus skal til at inkassere sine pantpenge, sker der noget meget uforventet:

- Pludselig kommer der en vagt og siger, at vi ikke skal gå nogen steder. Jeg spørger, om der er problemer, og han siger, at vi ikke må samle kopper. Han tilkalder flere vagter, og de siger, at vi skal aflevere alle kopperne, siger Karsten Eg, som ikke forstår vagternes udmelding.

Vagterne fortæller ham, at der er advarselstrekanter på nogle tårne i Tivoli, hvorpå der står, at man kun må aflevere sin egen pant - og derfor ikke pant, man har fået fra andre. De siger desuden, at det også står på hjemmesiden.

Men Karsten Eg nægter, at Magnus skal aflevere sine pantkopper til vagterne:

Annonce:

- Så siger jeg, at vi vil tage dem med hjem, fordi vi skal holde havefest og skal bruge kopperne til det formål. Men også det siger vagterne, at vi ikke må. Til sidst siger jeg - prøv lige at se, hvor ked af det, du har gjort min søn, siger Karsten Eg.

Nikolaj Koppel: Mit livs krise gjorde mig til Tivoli-direktør

Flere af Tivolis gæster er vidner til optrinnet mellem Karsten Eg, Magnus og vagterne og flere blander sig for at påpege, at det er urimeligt. Ikke desto mindre ender det med, at Magnus skuffet må aflevere sine pantkopper til vagterne.

Karsten Eg har nu skrevet en klage til Tivoli og venter på svar.

Tivoli: Vagterne gjorde, som de skulle
Ifølge Simon Verheij, der er kommunikationsmedarbejder i Tivoli, har vagterne rent faktisk fulgt Tivolis regler:

- Vi har været plaget af professionelle bægersamlere, som irriterer andre gæster. De sender deres børn rundt for at samle bægere. Det står faktisk i vores regulativ, at man kun må samle ind fra sine egne bægere. Man må selvfølgelig gerne tage krus fra nogle venner med, men her er der tale om en hel masse kopper.

Annonce:

Tivoli har ifølge Simon Verheij haft disse regler i mange år, men han er godt klar over, at ikke alle gæster har været inde og læse regulativet for haven. Han erkender, at vagterne der stoppede Karsten Eg og Magnus, ikke tacklede situationen særlig godt:

- De har gjort, hvad de skulle, men ikke på en særlig elegant måde. Derfor beklager vi over for faren, og der er en bamse på vej til Magnus, siger han.

Også Build-A-Bear lover Magnus, at der er en bamse på vej. Butikkens manager, Gitte Lykkegaard Lilie, skriver følgende i en mail til Ekstra Bladet:

- Jeg vil derfor gerne tilbyde Magnus og hans Far, at komme ind til os og lave en Minions bamse med tøj og rulleskøjter på min regning!

En besked Karsten Eg naturligvis er rigtig glad for.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

I naturen foregår sex, vold, incest og voldtægter
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: