Madanmelder: De får Michelin-stjerner i aften

Kokkeverdenen koger over af spænding over aftenens uddeling af Michelin-stjerner – her får du overblikket

Falsled Kro. Foto: Ole Frederiksen
Falsled Kro. Foto: Ole Frederiksen

I aften uddeler dækfirmaet Michelin deres eftertragtede stjerner i Musikhuset i Aarhus. Det er første gang, franskmændene holder afsløringen udenfor en hovedstad. Og det kan meget vel blive et tema for aftenens stjernedrys.

26 danske restauranter er i dag beklædt med stjerner, 15 af dem ligger i Københavnsområdet. Men spørger man Børsens madanmelder Ole Troelsø, kommer der flere stjerner til provinsen.

- Jeg tror på Falsled Kro på Fyn, den er blevet meget stærk. Michelin har overset Fyn, jeg tror simpelthen ikke, de har været der nok, siger han.

Nordstjernen
'De har græs mellem tænderne fra Noma, men vi har altid haft det nordiske køkken til at vokse op af markerne her,’ synger vendelboen Allan Olsen, og råvarerne fra den nordjyske muld kan meget vel sætte Nordjylland på stjernehimlen.

- Der bør ske noget i Nordjylland, der er så mange stærke kandidater, siger Ole Troelsø.

Han spår dog, at der kun lander en stjerne i det nordjyske, og giver sit bud på de tre mest markante spillere, hvoraf de to første ligger i Aalborg:

- Noget der er oplagt, det er Tabu. Textur er måske også i spil, og så er der Ruths Hotel i Skagen, som er så veldrevet, at det ikke er afgørende hvem, der er køkkenchef.

Ole Troelsø dommer og madanmelder hos Børsen, fotograferer den argentinske vinderhotdog, da Top Dog Charity 2018 holder VM i Hotdog som en del af Copenhagen Cooking & Food Festival for at samle penge ind til velgørenhed, ved Israels Plads i København mandag den 27. august 2018. Foto: Philip Davali
Ole Troelsø dommer og madanmelder hos Børsen, fotograferer den argentinske vinderhotdog, da Top Dog Charity 2018 holder VM i Hotdog som en del af Copenhagen Cooking & Food Festival for at samle penge ind til velgørenhed, ved Israels Plads i København mandag den 27. august 2018. Foto: Philip Davali
 

Jordnære priser
Sidste år blev Jordnær i Gentofte beriget med en stjerne, men selvom navnet antyder noget andet, er priserne helt på månen. Du skal punge ud med 1650 kroner – plus drikkevarer - for deres smagemenu, mens en af de nye, nordjyske kandidater faktisk er mere jordnær.

På Textur kan du få tre retter med tre glas vin for 333 kroner, og den fornuftige pris afskrækker ikke franskmændene i Michelin, forsikrer Ole Troelsø:

- I dag kigger de ikke til om det er dyrt. Det gjorde de, da den første stjerne kom til Danmark i 1983, men i dag er de faktisk glade for også at have mere budgetvenlige restauranter med.

Højtbelagt stjernehimmel
Samtidig satser Michelin-guiden heller ikke længere kun på finere, fransk kogekunst som i starten.

- Jeg tror, der kommer en stjerne i smørrebrødssegmentet, de vil gerne vise, at de også har øje for det. Jeg gætter på Selma i København, siger madanmelderen.

Derudover spår han tre stjerner til Noma, og ellers status quo.

- Jeg kan ikke se, hvem der skulle miste en stjerne. Men samtidig er det så svært at sige, nogle gange overrasker de fuldstændig.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

51 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere