Annonce:
Annonce:

Madchef forsvarer julemiddag: Ikke al mad ser lige godt ud

Virksomheden Det Danske Madhus har søndag været på besøg på Nørremarkens Plejehjem, efter virksomhedens kedelige julemad gik viralt

Kalle Hansen tog billedet af julemaden på Nørremarkens Plejehjem i Køge og delte det på Facebook. Billedet er efterfølgende blevet delt mere end 28.000 gange (Privatfoto)
Kalle Hansen tog billedet af julemaden på Nørremarkens Plejehjem i Køge og delte det på Facebook. Billedet er efterfølgende blevet delt mere end 28.000 gange (Privatfoto)
Annonce:
Følg Samfund

Et Facebook-opslag fra Kalle Hansen satte lørdag gang i en voldsom debat, da han delte et billede af den julemenu, der blev serveret for beboerne på Nørremarkens Plejehjem i Køge 1. juledag.

Kalle Hansen og tusindvis af danskere var vildt forargede over den tallerken med hamburgerryg, grønlangkål, kålpølse og brunekartofler, der blev serveret på plejehjemmet, mens andre mente, at tallerkenen ikke fejlede noget.

Hos Det Danske Madhus har man ud fra billedet svært ved at vurdere, om maden levede op til den kvalitet, firmaet ønsker.

Glædelig jul på plejehjemmet: Vil du spise dette?

Det fortæller direktør i Det Danske Madhus, Henrik Sørensen, til Ekstra Bladet.

Han oplyser samtidig, at man søndag har besøgt plejehjemmet og Kalle Hansens 90-årige svigermor for at finde ud af, hvad der er op og ned i sagen.

Annonce:

- Vi har både været på plejecentret og talt med kommunen, hvor vi har talt om madens kvalitet. Samtidig har vi været ude og snakke med Kalles svigermor i dag og nogle af de andre beboere, siger direktør Henrik Sørensen.

Direktør: Lignede min middag
Ifølge direktøren i Det Danske Madhus er det svært at præsentere en portion med grønlangkål og kålpølse, så den ser appetitlig ud:

- Tallerkenen lignede meget den tallerken, jeg fik til min middag i går. Det er ikke al mad, der ser lige godt ud på en tallerken, men derfor kan det jo godt være velsmagende, siger Henrik Sørensen og fortsætter:

- Jeg holder for eksempel meget af bankekød og gule ærter, men hvis jeg tog et iphone-billede af det og lagde på Facebook, ville det sikkert heller ikke se særligt appetitligt ud, selvom det smagte fortrinligt, forklarer Henrik Sørensen der er ked af, at Kalle Hansen ikke havde skrevet under billedet, at det viste en portion til en småtspisende.

Annonce:

- Portionerne til småtspisende er normalt halv størrelse af det, vi serverer for normalt spisende. Det er det, fordi det er vigtigt at de ældre får noget at spise og en for stor portion kan have den modsatte effekt. Men vi kunne godt have anrettet maden til Kalles svigermor noget pænere, og fremadrettet vil vi sikre, at vi bliver bedre til at anrette de små portioner, konstaterer Henrik Sørensen overfor Ekstra Bladet.

Kommunen ind i sagen
Hos Social og Sundhedsforvaltningen i Køge Kommune tager man sagen alvorligt og vil nu undersøge den nærmere.

Det oplyste sekretariatschef i forvaltningen, Jakob Skriver, til Ekstra Bladet lørdag.

- Vi er ved at undersøge, hvad der er op og ned i den her sag. Det eneste, jeg kender til sagen, er, at jeg har set billedet på Facebook, forklarer sekretariatschefen lørdag aften.

Maden der serveres på Nørremarkens Plejehjem leveres af det private firma Det Danske Madhus.

Virksomheden har en køkkenassistent på plejehjemmet der anrettet og tilbereder maden inden den serveres for de af hjemmets beboere, der ikke selv er i stand til at gå ned på plejehjemmets cafe og anrette maden.

En procedure der altså nu gennemgåes for at fastslå om der er begået fejl i forbindelse med den konkrete sag.

Annonce:

Glæder sig over reaktion
Kalle Hansen, der i første omgang startede debatten om julemaden på plejehjemmet, er godt tilfreds med, at man både fra kommunens side og leverandøren Det Danske Madhus har reageret på billedet.

- Der bliver tilsyneladende gjort noget og det glæder mig. Jeg er med på, at det kan være svært at anrette grønlangkål på en pæn måde, men det jeg var vidne til 1. juledag var altså for lousy og de må få strammet op, siger Kalle Hansen dagen derpå.

På et døgn er opdateringen om maden på plejehjemmet blev delt intet mindre end 28.000 gange. Ikke alle er enige i Kalle Hansens kritik, men som han siger:

- Jeg står på mål og ved det, jeg har sagt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: