Se interviewet med Mads Holger herover artiklen
Den farverige debattør og forfatter Mads Holger er ikke typen, der holder tand for tunge, når han har en holdning.
Som indspark til den seneste tids virak, om diverse mere eller mindre pikante traditioner på nogle af Danmarks gymnasier, valgte den 38-årige Københavner 30. marts at skrive således på Facebook:
Opslaget var en reaktion på Radio24syv-historien om, at der på flere nordsjællandske gymnasier i årevis er blevet publiceret såkaldte 'sladderblade'.
I disse er der blevet beskrevet intime oplysninger om nogle af gymnasieelevernes mere private dele af livet.
Seneste historie om grænseoverskridende traditioner på et gymnasium går på, at 1G-elever på Borupgaard Gymnasium i Ballerup blandt andet skal smide tøjet for at blive kåret til 'Mr. Put & Miss Put'.
Gymnasiepiger skulle strippe: - De kan jo altid sige fra
Der er grænser
I Ekstra Bladets studie forklarer Mads Holger, at han ikke ser alle de kulørte ritualer på landets uddannelsesinstitutioner som værende så spektakulære, at landets medier bør skrive om dem.
- Jeg synes, at nogle af de historier, vi har hørt og læst om i den seneste tid, har fået for stor opmærksomhed, lyder det fra debattøren, der understreger, at der bestemt er grænser for, hvad der må tolereres.
Elev bortvist efter deling af nøgenvideo
- Jeg vil gerne skynde mig at præcisere, at de historier, jeg taler om, ikke er de her skrækkelige historier, hvor unge pigers nøgenbilleder eller seksuelle ting og sager havner på nettet. Det synes jeg, er meget alvorligt og antageligt også juridisk at betragte som kriminelt. Så det kan jeg kun tage den stærkeste afstand fra, forklarer Mads Holger.
Forfatteren til tre bøger vil ikke opfordre til, at gymnasieelever kaster sig ud i diverse ritualer, men han mener, at ungdommen altid vil skeje ud.
- Sandheden er jo bare den, at det vil de jo gøre, desuagtet at vi står her og råber og skriger om det. Så igen må jeg gentage: Nej, det er ikke fordi, jeg billiger det, det er ikke fordi, det interesserer mig vanvittigt. Men altså, der må være en bagatelgrænse for, hvad man ligesom kan forarges over, vurderer Mads Holger.
Se interviewet med Mads Holger herover artiklen
Der skete en fejl under valideringen af din bruger.
Gå til Min profil eller prøv igen senere.