Mads Holger til Yahya: Køb et sommerhus og få en kæreste

Den borgerlige debattør Mads Holger giver Yahya Hassan et godt råd med på vejen. Vi er jo lidt i samme båd, forklarer han til Ekstra Bladet

Mads Holger er også vant til at være i mediernes søgelys. Foto: Joachim Ladefoged
Mads Holger er også vant til at være i mediernes søgelys. Foto: Joachim Ladefoged

'Jeg føler lidt med ham. Han var for meget indvandrer til indvandrerpartiet, ligesom jeg for konservativ til Det Konservative Folkeparti, og også de kontroversielle forfatterskaber er en skæbne, vi deler. Han skrev "fuck", jeg skrev "endskønt", og så flippede de ellers ud på hver sin vis'.

Sådan skriver den borgerlige debattør og forfatter Mads Holger i et opslag facebook, efter Yahya Hassan er blevet ekskluderet fra Nationalpartiet oven på adskillige skandalesager.

TV2-vært efter Yahya-interview: - Ordet pik er ikke et bandeord

Ekstra Bladet fanger Mads Holger på en telefon onsdag eftermiddag, hvor han forklarer, at opslaget er mest ment i sjov.

- Og det kan man forhåbentlig også læse ud af det. Men det er jo faktuelt korrekt, selv om Nationalpartiet nok gerne vil have frabedt sig den udlægning, siger Mads Holger og fortsætter:

- Han fremkommer jo helt åbenlyst som en problematiseret ung mand. Det kan vi jo alle sammen se, og det tror jeg faktisk også han selv kan se, og det er jeg da ked af på hans vegne.

Ekstra Bladet talte onsdag eftermiddag med Yahya Hassan. Se eller gense det her. (Video: Ernst van Norde)

Ekstra Bladet fandt Yahya Hassan: Se hele interviewet her

Klare paralleller
Selv om Mads Holger befinder sig på den modsatte side af det politiske spektre, kan han dog godt se klare paralleller til Yahya Hassans liv.

- Jeg har jo mildest talt også været ude i et stormvejr de seneste måneder. Jeg ringer dog ikke rundt med stiksikker vest, for så brutale er Politikens anmeldere alligevel ikke, siger Mads Holger med henvisning til anmeldelsen af hans seneste bog  ’Vorherre bevares’, der blev sablet ned af Politikens anmelder og fik et 'hjerte'.

Ekstra Bladet mødte kampklædt digter: Yahya truer sine fjender

Ekstra Bladet mødte kampklædt digter: Yahya truer sine fjender

Mads Holger fortæller til Ekstra Bladet, at han også oplever stærke reaktioner fra offentligheden. De fleste af positiv art, men flere gange om dagen dumper der alligevel trusler ind i hans facebook-indbakke.

- Hvis du nu skulle give Yahya Hassan et råd med på vejen om, hvordan han skal håndtere denne her mediestorm, hvordan skal det så lyde?

- Jeg synes dybest set, at han skulle finde sig en god dame, købe et sommerhus og trække vejret. Jeg vil nødigt lyde som Tine Bryld, men han kunne nok godt have brug for ro i stedet for at rende rundt i Aarhus og dukke sig for et eller andet, som jeg ikke ved findes eller ej, lyder det fra Mads Holger.

 Klagemyndighed bekræfter: Yahya Hassan kører flere sager mod politiet