Mads Holgers chef i chok: 'Der var meget få af hans slags'

Chef på Radio24syv, Mads Brügger, kalder Mads Holgers død for et stort tab for den danske samfundsdebat

Foto: Joachim Adrian & Michael Mottlau
Foto: Joachim Adrian & Michael Mottlau
Følg Samfund

Den borgerlige debattør og forfatter Mads Holger er død 38 år gammel. Han begik selvmord i forældrenes sommerhus, oplyser familien til Politiken.

'Familien oplyser, at Mads Holger mandag valgte at tage sit eget liv i familiens sommerhus på Sydfyn. Han efterlader sig en mor, en søster, to mostre og en kæreste', skriver Politiken i sin artikel.

En af de personer som har oplevet Mads Holger på nærmeste hold er hans chef på Radio24syv Mads Brügger.

Han fortæller til Ekstra Bladet, at den 38-årige borgerlige debattør var en særdeles skattet medarbejder på radiostationen.

- I et land med kun fem millioner mennesker skal man sætte pris på de få af Mads Holgers slags, der er. Som debattør har han gjort sig bemærket med sit strålende vid og sin enorme humor. Der er meget få interessante borgerlige debattører i min generation, men han var bestemt en af dem. Han var en sjov, men også interessant reaktion på det, som er den dominerende kultur i dag. Jeg kommer virkelig til at savne hans stemme, siger Mads Brügger kort efter, at det kom frem, at Mads Holger havde mistet livet.

- Hvor bevidst var han om, at han provokerede?

- Det har han i den grad været bevidst om. Hver gang han sagde noget, udløste det en tsunami af vrede og had. Han har haft lige så mange fans som fjender. Han har meget fint sagt: 'Alle har så travlt med at pifte ballonen, jeg vil gerne puste den op', siger Mads Brügger.

Danskere i chok: Mads Holger var en stor karakter

- Hvordan oplevede du ham uden for den offentlige debat?

- Vi havde bestemt et venskab, men jeg har kun set ham få gange privat. Han var en meget privat person, og der var mange ting, jeg ikke anede om ham. På mange måder er han en gådefuld skikkelse, siger Mads Brügger, der slår fast, at han slet ikke så det komme, at Mads Holger ville tage sit eget liv.

- Han har jo brugt meget tid på Radio24syv og blandt andet været vært på 'Skriftestolen'. Hvad har han betydet for kanalen?

- I forhold til vores grundlæggende målsætning om at havde værter med personlighed, kant, bid og vid, så har han været et strålende eksempel. Han har blandt andet lavet en fremragende programserie, der hedder 'Holger i Herning', hvor han flytter til byen for at undersøge Herning-liberalismen. Han lavede også 'Mads Holgers svanesang', om hele sit opgør med de konservative, som også bød på virkelig interessante øjeblikke.

Drømte om at blive politiker

Radio24syv-chefen gik tirsdag formiddag til tasterne på Facebook, hvor han hyldede sin nu afdøde medarbejder. 

'Alle mennesker vil tages alvorligt og i dag tænker jeg på at det sværeste ved at være Mads Holger nok har været at det næsten altid endte med at han blev gjort til grin, ofte med ham selv som finisseur - for han var meget mere end til grin. Han var klog, han havde ordet i sin magt, han var en skarp og begavet kritiker af sin generation og så var han en loyal ven, og noget af det bedste selskab i verden', skrev han blandt andet i opslaget, som du kan læse i sin fulde længde herunder.

Mads Holger er død

Få hjælp her

Det hjælper at få sat ord på de svære tanker og følelser, man nogle gange får i sit liv.

Hos Livslinien kan du - alle årets dage i tidsrummet fra klokken 11-05 - få en rådgivende samtale. Du er anonym og må gerne ringe flere gange.

Telefonnummeret er 70 201 201. Du kan også chatte og skrive til Livslinien her.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller