Mads skulle have et fritidsjob - lavede en forretning med million-omsætning

Da Mads' far krævede at sønnen skulle finde et job, fik Mads en god idé

Mads skulle have et fritidsjob - lavede en forretning med million-omsætning

Mød Mads her (Video: Line Jensen)

Han er 17 år, han er i gang med sit andet år på handelsskolen, og så ejer han to virksomheder – bare lige som et fritidsjob. Eller det var i hvert fald sådan det startede, da Mads Herlev som 13-årig fik at vide af sin far, at han skulle finde sig et job efter skole.

- Jeg havde hørt fra mine venner, at man ikke fik særlig god løn som avisbud, og jeg gad ikke cykle rundt i regnen, så jeg fandt på noget andet, fortæller Mads Herlev til Ekstra Bladet.

Mads’ far havde kontakter i babylegetøjs-branchen, så Mads fik lov at bruge 1000 kroner på at købe et lille lager ind. Og så lærte den dengang 13-årige dreng sig selv at lave en hjemmeside. Sådan startede det, der i dag har udviklet sig til en forretning med en millionomsætning.

Og pengene skal ikke kun bruges på sjov. Mads har netop investeret i at åbne sin anden net-butik, og her bliver han indenfor sammen genre, dog bliver målgruppen de lidt større børn.

- Jeg tænker engang imellem på, at det kunne være fedt at sælge noget, som jeg egentlig også godt selv gad at bruge for eksempel fede sko, men jeg har bare fået så godt fat i legetøjsmålgruppen, at nu fortsætter jeg med det, fortæller Mads Herlev.

Og det kræver da også sin mand, at køre to butikker på nettet, og tjene sine egne penge i et omfang, der gør at han kan købe en bil til sig selv i 18 års fødselsdagsgave. For når kammeraterne flyder ud til serier på Netflex, stiller Mads sig ud i forældrenes skur og pakker legetøj til babyer over hele landet.

Mød den unge iværksætter med det vilde fritidsjob i klippet øverst.