Annonce:
Annonce:

Mægler opdagede ikke forbyttet lejlighed: Nu står Sanne med monsterregning

Sanne Jacobsen købte i 2005 en et-værelses lejlighed i København. Problemet er bare, at hun købte nabolejligheden. Nu står hun tilbage med en enorm regning

Sanne Jacobsen troede der var styr på det hele, da hun i 2014 brugte en ejendomsmægler til at sælge hendes 1-værelseslejlighed. Nu står hun med en regning på over 100.000 kroner. Foto: Jonas Olufson
Sanne Jacobsen troede der var styr på det hele, da hun i 2014 brugte en ejendomsmægler til at sælge hendes 1-værelseslejlighed. Nu står hun med en regning på over 100.000 kroner. Foto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Samfund

Alt var fryd og gammen, da Sanne Jacobsen tilbage i 2005 købte sin første ejerlejlighed på Nørrebro i København.

Ifølge skødet havde hun netop fået overdraget nøglerne til lejlighed nummer tre i etageejendommen på Hamletsgade.

Lejligheden var ifølge papirerne en et-værelseslejlighed på 41 kvadratmeter beliggende på 4. sal sammen med tre øvrige lejligheder. Men noget var helt galt.

- Jeg sælger min lejlighed igen i slutningen af 2014. I starten af 2015 får jeg så en mail fra min tidligere ejendomsmægler, hvor han opfordrer mig til at få hyret en advokat. Jeg får at vide, at den nye ejer af lejligheden har opdaget en alvorlig fejl i forbindelse med salget, siger Sanne Jacobsen til Ekstra Bladet.

Annonce:

Gennem 40 år: Fejl, på fejl, på fejl
Sammen med sin advokat, gennemgår den nye ejer af Sannes lejlighed nøje dokumenterne for handlen. De afslører, at lejligheden siden 70'erne er blevet handlet, som var den nabolejligheden.

Nabo lejligheden er på papiret to kvadratmeter mindre og har samtidig en markant anden beliggenhed end Sannes tidligere lejlighed.

I mere end 40 år har ingen mæglere, boligadvokater eller tidligere ejere opdaget fejlen.

Heller ikke Danbolig mægleren Morten Hauberg, som Sanne Jacobsen fortæller hun i forbindelse med salget betalte 55.000 kroner i salær for at få hjælp og vejledning af i forbindelse med salget, opdager fejlen.

- Jeg kontakter en advokat og vi kontakter Tinglysningen for at høre, om de kan hjælpe med at rette op på fejlen, vi kontakter Danbolig og den tidligere ejer, jeg købte lejligheden. Men der er ingen hjælp at hente, fortæller Sanne Jacobsen.

Gigantisk regning
Sanne Jacobsen må som den seneste ejer selv stå for at få bragt dokumenterne i ordne.

Annonce:

En større proces med udstedning af nye skøder, tinglysninger, vurderinger af lejlighederne og bankomlægninger sættes i gang. Samtidig skal den nye ejer af Sannes lejlighed kompenseres for de manglende to kvadratmeter.

En regning der endnu ikke er endeligt opgjort, men som Sanne og hendes advokat vurderer ender med at løbe op i mellem 60-70.000 kroner.

En kæmpe ekstra udgift for den dengang nyuddannede universitetspige.

- Jeg så mig nødsaget til at gå i retten med sagen. Det kan ikke være rimeligt, det kun er mig, der står tilbage med regningen, når det er en fejl, der er opstået tilbage i 70'erne.

- Har du ikke selv haft en ansvar for at tjekke, at papirerne i forbindelse med lejlighedskøbet var i orden. Du kunne jo selv have opdaget fejlen?

Annonce:

- Det er jo det Danbolig påstår. Men den tidligere ejer har jo heller ikke vidst det. Jeg har ikke i min vildeste fantasi kunne forestille mig, at det her er kunnet ske. Fejlen har stået på siden 70'erne, så lejligheden har været igennem flere advokater og ejendomsmægleres hænder. Jeg er ikke jurist eller ejendomsmægler, så jeg har ikke haft chance for at gennemskue sagen, forklarer Sanne Jacobsen.

Maveplasker i ekstraregning
Sanne Jacobsen trækker Danbolig og mægleren Morten Hauberg i retten sammen med den tidligere ejer af lejligheden og efter flere års tovtrækkeri falder der endeligt dom i sagen 27. juni.

Men retssagen ender i en total maveplasker og en lussing af dimensioner til Sanne Jacobsen.

Af dommen kan man læse, at retten finder det bevist, at Sanne Jakobsen kendte eller burde kende til ombytningen lejlighederne og dermed handlede i ond tro ved at ikke at oplyse mægleren om ombytningen af lejlighederne i forbindelse med handlen.

Mægler Morten Hauberg frifindes pure for ansvar i forbindelse med salget af lejligheden. Også den tidligere ejer frifindes for at have solgt Sanne Jacobsen den forkerte lejlighed.

Annonce:

Foruden de 60-70.000 kroner i omkostninger ved at bringe lejlighedsombytningen i orden, bliver Sanne Jacobsen af retten pålagt at betale sagens omkostninger for både Danbolig mægleren Morten Hauberg og den tidligere ejer.

En ekstra regning retten fastsætter til 73.813,10 kroner.

- Når lokummet brænder, vender de på en tallerken
Tilbage står den 36-årige kvinde fuldstændig desillusioneret med en regning på op mod 140.000 kroner.

- Jeg troede jeg hyrede nogen, der var på min side. Nogen der var servicemindede og professionelle og ville hjælpe mig. Men når lokummet brænder vender de på en tallerken, fejer for egen dør og kæmper med næb og klør for at fralægge sig ansvaret.

Annonce:

- Når man som almindelig forbrugere køber et produkt, så regner man med, det er det rigtige. Hvis man kommer hjem fra Netto og har købt et forkert produkt eller er blevet snydt, kan man godt tilgive, man er blevet snydt. Men det her er en lejlighed i en helt anden prisklasse. Sagen har kørt de seneste 2 1/2 år. Hvis jeg anker til landsretten, kan den først komme for til næste år. Jeg orker næsten ikke at blive ved, siger Sanne Jacobsen.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Morten Hauberg, der er medindehaver af den Danbolig forretning, Sanne Jacobsen benyttede sig af.

- Jeg kan ikke udtale mig om en konkret sag, det ville være imod god ejendomsmægler skik. Jeg må henvise til dommen, siger Morten Hauberg fra Danbolig til Ekstra Bladet.

Til det siger Sanne Jacobsen:

- Ville det ikke være god ejendomsmæglerskik, at sikre sig, at man sælger den rigtige lejlighed?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: