Mænd får for lidt, og nu må de vente længere

Mænd med arbejdsskader er dobbelt ramt for tiden. EU-domstolen siger, at de er blevet forskelsbehandlet, og af samme grund må de lige nu vente ekstra længe på at få udbetalt deres erstatninger

Danske kvinder har længe fået større erstatning efter alvorlige arbejdsskader end mænd, selv om det er i direkte strid med EU-lovgivningen.Og som om det ikke var nok, så må flere mænd nu også vente på at få udbetalt de erstatninger, som de er blevet tilkendt af Arbejdsskadestyrelsen.

LÆS OGSÅ: Kvinder får større erstatning end mænd efter arbejdsskader

Det fortæller advokat Mads Krøger Pramming, der har hjulpet blandt andre veteraner med at få erstatning for krigstraumer.- Det, jeg hører, er, at Arbejdsskadestyrelsen arbejder på en løsning. Det er selvfølgelig fint, men det er urimeligt, at tilskadekomne ikke får udbetalt deres erstatninger, mens der bliver ryddet op. Det er det, der sker i øjeblikket, siger han.

"Det er uholdbart"
I september slog EU-Domstolen fast, at offentlige myndigheder ikke må gøre forskel på mænd og kvinder, når størrelsen af en erstatning for tab af erhvervsevne skal beregnes.

LÆS OGSÅ: Carsten venter på to millioner: Det er ulideligt

Som Avisen.dk kunne fortælle i går, er det netop, hvad Arbejdsskadestyrelsen i Danmark ellers gjort, fordi kvinder i snit lever længere, og derfor forventes at blive længere på arbejdsmarkedet.Men alt imens Beskæftigelsesministeriet har overvejet, hvordan Danmark skal reagere på dommen, har styrelsen stillet udbetalingen af erstatninger til flere mænd i bero.

Den længere ventetid falder ikke i god jord i Folketingets beskæftigelsesudvalg.
- Der er i forvejen for lang ventetid i sager om arbejdsskader. Derfor er det helt urimeligt, at de her mænd skal vente endnu længere, siger Joachim B. Olsen, der er beskæftigelsesordfører for Liberal Alliance.

LÆS OGSÅ: Joachim B. kræver ekstra penge til forslåede mænd

SF er enige. - Det er ganske enkelt uholdbart, siger arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen.
Onsdag meldte beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S), at regeringen vil rette ind efter dommen fra marts og frem. Det er dog uvist, hvad der skal ske i de sager, der lige nu trækkes i langdrag.

DF: Hit med pengene
Dansk Folkeparti sig over, at Arbejdsskadestyrelsen ikke bare udbetaler erstatningen og efterbetaler forskellen.
- Styrelsen kan jo bare udbetale erstatningen, og så kan den regulere efterfølgende, siger beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted.

Læs også: Sofia på lykkepiller efter sexchikane: Har ventet i tre år

På den yderste venstrefløj frygter Enhedslisten, at mændene kan komme til at vente længe.
- Jeg er bange for, at det ikke kan lade sig gøre med tilbagevirkende kraft, men det skal vi selvfølgelig have fundet ud af, siger arbejdsmiljøordfører Jørgen Arbo-Bæhr.

LÆS OGSÅ: Svenske chefer dømt efter mobbeoffers død

En frygt som beskæftigelsesministeren til dels bekræfter i et skriftligt svar til Avisen.dk.
- Hvilken konsekvens, dommen får for de sager, der allerede er afgjort, er Kammeradvokaten nu i samråd med Beskæftigelsesministeriet i gang med at undersøge, skriver Henrik Dam Kristensen.

En del gerningsmænd synes at gå fri

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.