Mærkeligt dyr i havet: 47 meter langt

Forskere har på 631 meters dybde fundet verdens måske længste havdyr af denne specielle art

Følg Samfund

Et gigantisk havdyr er blevet fundet på 631 meters dybde i Ningaloo Canyons i havet ud fra den australske vestkyst.

Det mærkelige havdyr, der blev målt til ca. 47 meter, er af arten 'siphonophore Apolemia' og er en slags goble. Men man kan ikke sige, at dyret er en enkelt organisme.

Det er snarere en sammensætning af utallige organismer og elementer.

Det utrolige dyr blev opdaget i forbindelse med en forskningsekspedition foretaget af 'Schmidt Ocean Institute' med skibet 'RV Falkor'.

Det skriver flere medier heriblandt Science Alert.

Her er et nærbillede af det specielle dyr. Foto: Schmidt Ocean Institute.
Her er et nærbillede af det specielle dyr. Foto: Schmidt Ocean Institute.
 

'Schmidt Ocean Institute' har også den 6. april lagt et opslag ud på deres Twitter med en video. Til opslaget skriver de følgende:

'Tjek lige denne smukke gigantiske siphonophore Apolemia ud, der blev opdaget under ekspeditionen i Ningaloo Canyons. Det dyr er angiveligt det længste, der nogensinde er blevet registreret af denne art. Og så havde dyret en mærkelig UFO-lignende positur'.

'Det hele ligner et dyr, men det er mange tusinde individer, der skaber en slags helhed på et højere niveau, siger havbiologen Stefan Siebert til mediet Wired.

Med på havekspeditionen i Australien var også biologerne Nerida Wilson og Lisa Kirkendal fra 'Western Australian Museum'. Til Science Alert fortæller de følgende om mødet med det specielle dyr:

'Alle blev helt blæst væk af beundring, da vi fik øje på dyret. Alle var helt oppe på mærkerne. Folk kom strømmende ind i skibets kontrolrum for at følge med. Det er sjældent, at man ser siphonophorer. Og netop det her eksemplar var både gigantisk stor og så meget usædvanlig ud, fortæller biologen Nerida Wilson.

Schmidt Ocean lagde også dette nærbillede ud på Twitter:

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU