Mærker på dørtelefoner skabte panik hos ældre: Her er forklaringen

Hjemmeplejen på Frederiksberg opdagede mystiske mærker på dørtelefoner, som de troede kom fra tricktyve

Foto: Ritzau/Scanpix
Foto: Ritzau/Scanpix

Hjemmeplejen på Frederiksberg blev noget bekymret, da de i slutningen af januar opdagede små mærker på flere ældre borgers dørtelefoner, som de med det samme tolkede som snedige tricks fra tricktyve.

De igangsatte derfor med det samme en beredskabsmail til de forskellige boligselskaber i området, hvor de advarede om mulige tricktyve.

Mærkerne viste sig dog at komme et helt andet sted fra.

- Vi opererer med mange boliger i området, så selvom vi ikke havde set mærkerne alle steder, skrev vi til dem alle for en sikkerheds skyld, fortæller Heidi Næsted Stuhaug, områdechef for hjemmeplejen på Frederiksberg.

I e-mailen skrev de blandt andet, at noget af personalet fra hjemmeplejen havde opdaget røde prikker på dørtelefonerne.

Og at de i hjemmeplejen var opmærksomme på tricktyve, som huserer i området.

Ville levere mad hurtigere
Men nogle dage efter advarslen, der blev sendt ud lørdag den 20. januar, viste det sig, at mærkerne i virkeligheden kom et helt andet sted fra.

- Vi fandt ud af, at der faktisk var en forklaring på, hvorfor der var mærket på de ældres dørtelefoner, fortæller Heidi.

Det var i virkeligheden en chauffør, som bragte mad ud til borgerne, der havde sat prikkerne for nemmere at vide, hvor han fremover skulle ringe på for hurtigst muligt at komme ind og aflevere maden.

- Han havde ikke tænkt over det, eller overvejet at det kunne misforstås.

- Vi kontaktede med det samme leverandøren, som fik det fjernet med det samme, og chaufføren blev selvfølgelig meget flov, fortæller Heidi Næsted Stuhaug.

Hun griner lidt, og siger det heldigvis var en uskyldig gerning, men at hjemmeplejen selvfølgelig tog det meget alvorligt, fordi de ved, at der til tider er tricktyve i området.

Inden for de sidste par uger har der dog ikke været nogen anmeldelser om det. Og politiet har ikke hørt om nogle tricktyve, der for tiden, benytter sig af afmærkninger på døren.

Det fortæller vicepolitiinspektør Brian Belling fra Københavns Politi.

161 kommentarer
Vis kommentarer