Magic Johnson sammenligner Trump med en diktator

- Jeg beder til Gud om, at en eller anden i hans kabinet kan nå ind til ham, siger den forhenværende basketball-legende - men de tavse stemmer bakker fortsat op om den handlekraftige Trump

Foto: AP
Foto: AP

Kendte stjerner i Hollywood går imod Donald Trump. Nogle af USA's største erhvervs-ledere er bekymrede over Donald Trumps politik.

Og nu dunker den tidligere basketball-stjerne Magic Johnson også Donald Trump i hovedet med en heftig kritik af det midlertidige indrejseforbud.

- Trump må lære, at han ikke bare kan optræde som en diktator, lyder det - ifølge Washington Post - fra den tidligere  Laker-legende.

Det er velkendt, at Magic Johnsons sympati altid har ligget hos Demokraterne. Den populære stjerne er gode venner med eks-præsident Barack Obama og hustruen Michelle. 

Magic Johnson støttede da også Hillary Clinton i at vinde kampen om at blive præsident i USA.

Men magien slap åbenbart op undervejs og Trump røg ind i Det Hvide Hus.

Det er gode statsborgere
I modsætning til de mange millioner af vælgere, som stemte på Trump, og som for øjeblikket udtrykker dyb respekt for ham, fordi han holder ord og gør, hvad han lovede under valgkampen, er Magic Johnson noget mere forbeholden.

- Det er forkert at diskriminere folk på denne måde. Der er en masse fantastiske muslimske brødre og søstre her i landet, som gør alt for at være gode amerikanske statsborgere, siger Magic Johnson.

Sports-stjernen  er også imod Trumps planer om at opføre en mur mellem USA og Mexico, der skal stoppe den massive, illegale indvandring til USA.

- Sådan er vi amerikanere bare ikke. Vi har aldrig haft en præsident som det her før.

Magic Johnson håber og tror på fremtiden.

- Jeg beder til Gud om, at Trump vil se lyset. Eller at nogen i hans kabinet kan nå ind til ham, siger det stadigt populære idol.

Står ikke alene
Johnston står ikke alene med sin kritik af Trump og hans indrejseforbud.

Steve Kerr. Foto: AP
Steve Kerr. Foto: AP
 

Også Steve Kerr, der er træner for Golden State Warriors, kritiserer i stærke vendinger den nyvalgte præsidents politik.

Steve Kerr blev født i Libanon og hans far blev dræbt i 1984 i et terror-angreb.

- Hvis vi forsøger at bekæmpe terrorisme ved at udelukke folk fra at komme her til landet - og samtidig går imod alt det USA står for og skaber frygt - så er det en forkert måde at gøre det på.

- Vi er med til at avle vrede og terror, så jeg er fuldstændig imod hvad der sker lige nu, lyder det fra Steve Kerr, ifølge en række amerikanske medier.

Vi er for sent på den
Kritikken fra skuespillere, sports-stjerne og erhvervsfolk ser imidlertid ud til fuldstændig at prelle af på den nyvalgte præsident. Han har åbenlyst fokus på at leve op til sine valgløfter og det bliver bemærket af og værdsat af de mange, som stemte på ham.

Det er Trump. Helt og aldeles unplugged.

Foto: AP
Foto: AP
 

- Vi bliver nødt til at vide, hvem disse mennesker er. Jeg føler ikke, at USA er et sikkert land. Vi er ' a day late and a dollar short on everything,'  siger Charles Lewis fra Kansas til nyhedsbureauet AP.

Den pensionerede brandmand stemte på Trump og han bakker fortsat op om den nye præsident.

Akkurat som millioner af andre tavse stemmer i USA, som først og fremmest ønsker et arbejde og øget velstand.