Malermester har fået nok: Nabo til flygtningelejr flytter væk

Asyldirektør: Der er grænser for centrets ansvar

25-årige Alexander Thomsen er blevet så træt af at være nabo til et asylcenter i Næstved, at han er flyttet. Foto: Anders Brohus
25-årige Alexander Thomsen er blevet så træt af at være nabo til et asylcenter i Næstved, at han er flyttet. Foto: Anders Brohus

Alexander Thomsen er så træt af at være nabo til en teltlejr for asylansøgere i Næstved, at han flytter.

- Det bliver en lettelse at komme herfra. Jeg er træt af at holde øje med, om der er nogen, der lusker rundt i min indkørsel eller have, siger Alexander Thomsen.

Der er tale om tobaksrygende unge mænd i indkørslen, råben og skrigen, høj musik, hærværk på biler og indtrængen i haven, ifølge den 25-årige malermester.

Det var Sjællandske, der først bragte historien om Alexander Thomsen og hans kæreste, der nu flytter fra et lejet hus på Bag Bakkerne 31 i Næstved.

Kæresten tør ikke gå ud
Alexander Thomsen er også træt af at, at hans kæreste ikke tør gå rundt i området om aftenen, så han bliver nødt til at hente og bringe hende.

I nærheden af parrets bopæl ligger der et grønt område - åsen - hvor familien ofte har luftet deres hund. Det gør de ikke mere. Ifølge Alexander Thomsen har asylansøgerne nærmest overtaget åsen.

- Det er ikke rart at gå rundt deroppe.

Alexander Thomsen er ellers glad for det 350 kvadratmeter store hus, hvor han også har sit firma, De Danske Malere, med tilhørende firmabiler. Dem er der blevet tegnet med tusch på. Hærværket er dog ikke meldt til politiet.

Problematisk opførsel
Til Ekstra Bladet siger Alexander Thomsen, at han hverken er racist eller fremmedfjendsk.

- Det kunne lige så godt være en ungdomsskole med danske unge, der boede der. Det ville ikke ændre noget. Det er deres opførsel, der er problemet, siger Alexander Thomsen.

Grænser for vores ansvar
Det er Udlændingestyrelsen, der i samarbejde med Beredsskabsstyrelsen har etableret asylcentret i Næstved. Asylcentret bliver drevet i et samarbejde mellem Beredskabsstyrelsen og Langeland Kommune. Og her er naboflytningen helt nyt.

- Vi har ikke hørt noget. Vi kan jo ikke gå og holde styr på, hvad voksne mennesker går og foretager sig. Der er grænser for, hvad der er vores ansvar. Men vi vil gerne vide det, hvis der er nogen, der føler sig generet, siger Sisi Eibye, asyldirektør i Langeland Kommune.

Hun fortæller, at naboerne til asylcentret i Næstved har været inviteret flere gange til at komme og få en rundvisning.

- Der er ikke kommet nogen af naboerne. Vi inviterede for at få en dialog i forhold til eventuelle problemstillinger, men vi kan ikke gøre noget ved noget, hvis vi ikke ved noget om det. Han er velkommen til at kontakte os, siger Sisi Eibye.

1 af 3 Alexander Thomsen er nabo en teltlejr for asylansøgere i Næstved. Han mener, at asylansøgerne har overtaget de grønne områder i nærheden. Derfor flytter han. Foto: Per Rasmussen
2 af 3 Foto: Per Rasmussen
3 af 3 25-årige Alexander Thomsen er blevet så træt af at være nabo til et asylcenter i Næstved, at han er flyttet. Foto: Anders Brohus
1233 kommentarer
Vis kommentarer