Malthe købte personlig fitness-plan - fik den samme som mange andre

Manden bag Nobell Fitness skilter med, at han sælger personlige kost- og træningsplaner, men Malthe Mika og mange andre har stik mod forventningerne fået næsten de samme planer

Malthe Mika troede, at han havde købt en skræddersyet og personlig plan, men det viste sig, at han havde fået den samme som mange andre (Foto: Privatfoto)
Malthe Mika troede, at han havde købt en skræddersyet og personlig plan, men det viste sig, at han havde fået den samme som mange andre (Foto: Privatfoto)

Ved du noget? Send en sms/mms (alm. takst) til 1224 eller en mail til 1224@eb.dk

I januar forsøger tusindvis af danskere at svede julesulet af sig. Anden, ris a la manden og konfekten skal trænes væk, og det betyder gyldne dage for fitnesscentre og 'træningseksperter'.

En af disse er Martin Nobell Andersen, der er manden bag Nobell Fitness og har over 37.000 følgere på Facebook. Han kalder sig selv fitness-entusiast og har derfor startet sit eget firma, hvor han sælger kost- og træningsplaner.

Her reklamerer han med, at han sælger skræddersyede og personlige kostplaner, der tager hensyn til alder, vægt, højde og aktivitetsniveau.

22-årige Malthe Mika er en af dem, der har benyttet sig af tilbuddet. Han betalte derfor for godt en måned siden 750 kroner for en skræddersyet, personlig plan, men han fandt hurtigt ud af, at den ikke var så personlig, som han troede.

Røvrendt
- Jeg købte kost- og træningsplanen efter, at jeg havde set hans side på Facebook. Men det så godt nok lidt kedeligt ud, da jeg fik den, og det var ikke lige det, som jeg havde forventet. Der stod, at det var skræddersyet til mig og var lavet specielt til mig, men det virkede ikke sådan. Jeg gik alligevel i gang med det, men efter en uge var jeg ved at brække mig.

- Jeg har også en kammerat, der også købte programmet. Da jeg så den, kunne jeg se, at den var stort set identisk med min egen plan. Kun mængderne af mad var ændret. Herefter fandt jeg ud af, at der var ekstremt mange, der havde købt de samme planer. Jeg føler mig ekstremt røvrendt og ønsker ikke, at det samme skal ske for andre. Derfor står jeg frem, siger Malthe Mika til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet

Ekstra Bladet er i besiddelse af ti nærmest identiske kostplaner, som Martin fra Nobell Fitness har sendt ud til forskellige træningsglade danskere. De troede, at de købte en skræddersyet personlig plan, men endte med at få en, der var omtrent magen til mange andre.

Den eneste forskel er en minimal ændring i mængderne i de enkelte kostplaner og antallet af gentagelserne i træningsprogrammet. Eksempelvis skal nogle kunder spise 16 gram nødder, mens andre får lov til at godte sig med fire gram mere.

Muligt lovbrud
I første omgang forsøgte Malthe Mika at kontakte Martin Nobell Fitnnes for at høre, om der var mulighed for at ændre planen. Her fik han dog blot at vide, at han selv måtte vælge nødder og mælk til sin plan. Derfor blev han så frustreret, at han besluttede sig for at lægge sine oplevelser ud på Facebook, men det faldt ikke i god jord.

- Du er da et usselt menneske at komme med sådanne beskyldninger! FØJ!, lød meldingen fra Martin Nobell Andersen til Malthe Mika.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ønsker ikke at forholde sig til den konkrete sag, men fuldmægtig hos Forbrugerombudsmanden Danielle Berggreen henviser til paragraf 3 i markedsføringsloven.

- Erhvervsdrivende må ikke anvende vildledende eller urigtige udsagn. Så hvis du eksempelvis skriver, at en kostplan er individuelt tilpasset, og det så viser sig, at det er den ikke. Så ville det kunne være i strid med loven, siger Danielle Berggreen til Ekstra Bladet.

Forstår ikke kritikken
Ekstra Bladet har været i kontakt med Marin Nobell Andersen, men han ønsker ikke at stille op til interview. Han har sendt dog følgende svar via mail.

'Jeg forstår ikke kritikken, der er rejst, da jeg garanterer fuld retur ret til alle, som har købt en kost- og træningsplan, og fulgt planen i minimum otte uger uden resultat. Således står det folk frit muligt at rette henvendelse i forhold til en refundering, og dette står klart på min hjemmeside.'

'Kostplaner er individuelt skræddersyet til den enkeltes behov. Dog vil du altid kunne finde sammenfald, da mål i forhold til vægttabet er ens for personer, der minder om hinanden. Kontakten med de kunder, jeg har, slutter ikke når vedkommende har købt en kostplan. Der tilbydes gratis e-mail og telefon service, hvis kunden ønsker at få rettet madvarer eller øvelser i deres allerede modtaget program, eller har andre yderligere spørgsmål.'

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Privat
Foto: Privat
 

'Træningsøvelserne listet i programmet er basisøvelser, der ikke kræver stor teknisk færdighed. Hvis der er et reelt ønske om mere avancerede træningsplaner, står det frit for folk at ønske dette, og træningsplanen bliver tilpasset herefter,' skriver Martin Nobell Andersen i en mail til Ekstra Bladet.

Vi har forsøgt at stille Martin Nobell Andersen række opfølgende spørgsmål, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Tilbuddet på Nobell Fitness hjemmeside er efter Ekstra Bladets henvendelse blevet lukket, og det er ikke længere muligt at købe kost- og træningsplanerne.

0 kommentarer
Vis kommentarer