Man tror det er løgn: Isflager flyder rundt i Roms gader

Ekstremt vejr fik store isflager til at flyde rundt i Italiens hovedstad denne uge

Isflagerne flyder rundt i Roms gader. Video: AP

Oversvømmelser i næsten én meters højde, kraftig blæst og ekstrem hagl. Det kan lyde som en katastrofefilm, men i virkeligheden er det vejret, der ramte Rom søndag aften.

Det voldsomme vejr medførte store isflager i den Italienske hovedstad, og flere bilister måtte derfor opgive at køre videre, hvorfor der kunne ses biler midt i de oversvømmede gader.

Også busruter blev midlertidigt indstillet, og flere metrostationer måtte lukke på grund af de store mængder regn.

Flere af Roms historiske bygninger er også blevet påvirket af vandmasserne. Blandt andet kirken San Sebastiano, hvor vandet, ifølge lokale medier, nåede en halv meters højde.

Se de van(d)vittige optagelser øverst

Artiklen fortsætter under billedet

Også store mængder hagl har plaget Rom. Privatfoto
Også store mængder hagl har plaget Rom. Privatfoto
 

Advarer evakuerede efter vand-kaos: Bliv væk!

Hel region påvirket
Ifølge nyhedsbureauet AP dalede temperaturen i byen pludselig fra omkring 20 grader til 12 grader. En udvikling, som BBC's vejrvært forudså ugen forinden.

- Det meste af Europa har nydt godt af tørt, varmt og stille vejr, men de næste par dage kan vi komme til at se uroligt vejr hen over det centrale og vestlige område ved Middelhavet. Således præsenterede Susan Powell fra BBC udsigten til det voldsomme vejr.

Ifølge flere internationale medier, blandt andet BBC, ramte det voldsomme vejr også andre dele af Italien hårdt. Derfor var var store dele af landets beredskab kaldt ind for at hjælpe til. Flere byer i Calabria-regionen lukkede totalt ned på grund af uvejret.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Mexico forbereder sig tirsdag til den store orkan Willa, der har kurs mod landet (Video: AP)