Mand bortvist efter julefrokost: Ragede kollega på brysterne

Afskedigelsesnævnet mener, seksuelt krænkende adfærd er grov misligholdelse af ansættelsesforhold og grund nok til fyring med omgående virkning

Genrefoto: Shutterstock
Genrefoto: Shutterstock

Man skal passe overordentligt meget på med gramseri ved julefrokosten.

Det har en mand lært på den hårde måde. Virksomheden bortviste ham, efter at han havde taget en kvinde på brysterne.

Det har Afskedigelsesnævnet nu godkendt som en berettiget fyret. Sådan skriver Fagbladet 3F.

Manden havde en pletfri anciennitet i firmaet på over 25 år. Alligevel var hans optræden til julefrokosten nok til, at han straks måtte forlade arbejdspladsen.

Advokat Elsebeth Aaes-Jørgensen fremhæver, at afgørelsen viser, at almindelige principper gælder.

- Ansatte har pligt til en anstændig adfærd både i og uden for arbejdstiden, fastslår hun.

Elisabeth Aaes-Jørgensen kommer fra advokatfirmaet Norrbom Vinding i København. Firmaet har ført sagen for arbejdsgiveren.

Julefrokosten i den aktuelle sag havde været hyggelig. Men hen mod slutningen blev en mandlig ansat nærgående over for en kvindelig medarbejder. Han tog hende umotiveret både på brysterne og maven.

Hun sagde tydeligt fra. Hun rykkede om på den anden side af bordet. Men han fulgte efter og gentog sin adfærd.

Kvinden gik ugen efter til sin fagforening og fortalte om episoden. Den øverste ledelse fik besked.

Ledelsen havde samtaler med de involverede og vidner. Manden afviste alt. Men arbejdsgiveren mente, der var tilstrækkelig dokumentation og bortviste ham.

Kvinden og manden var ansat i forskellige afdelinger. Men alligevel fastslår nævnet, at en utilbørlig adfærd kan berettige til en bortvisning.

Manden var mellemleder i virksomheden. Elsebeth Aaes-Jørgensen fortæller, at det i afgørelsen forstærker, at den seksuelt krænkende adfærd var en grov misligholdelse af ansættelsesforholdet.

Et nært samarbejde kan resultere i utroskab. Foto: Shutterstock Sex og samliv Find ud af om din partner er utro med en kollega

Foto: Shutterstock.com Sex og samliv Hun har ikke mistet lysten – hun keder sig

Det er måske en drøm for mange at få det bedste af det trygge forhold og samtidig muligheden for at flirte og mere til med andre. Men få talt det hele godt igennem, så ikke drømmen bliver til et mareridt. (Foto: Colourbox) Sex og samliv Sex-eksperten: Hvad ville der egentlig ske, hvis min partner var sammen med en anden?

202 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere