Mand døde efter han svømmede med ny tatovering

Den 31-årige mand døde to måneder efter svømmeturen

Foto: Parkland Health & Hospital System and UT Southwestern Medical Center.
Foto: Parkland Health & Hospital System and UT Southwestern Medical Center.

En 31-årig amerikansk mand fra Texas fik lavet en stor tatovering på sit højre ben, og efter et besøg hos en tatovør er noget af det vigtigste at sørge for, at området rundt om tatoveringen er rent, så man undgår at få infektioner.

Desværre gjorde manden det modsatte.

For fem dage efter hans besøg ved tatovøren var han ude at bade i havet, og der gik ikke mere end tre dage, før han blev indlagt på hospitalet med alvorlige smerter i hans ben og fødder.

Ifølge CNN har BMJ Case Reports, som er et medicinsk tidsskrift, i deres seneste publicering omtalt episoden, da den er så alvorlig, at man ønsker at advare andre om at gøre det samme.

Et af de værste tilfælde
Manden havde både feber, kuldegysninger og røde mærker rundt om tatoveringen.

- Mange af vores patienter, der kommer her, har det dårligt. Han var bestemt en af dem, der har haft det værst, siger Nicholas Hendren, der er læge ved University of Texas Southwestern Medical Center og manden bag rapporten, til CNN.

Normalt omtaler BMJ Case Reports patienter ved deres initialer, men i dette tilfælde vurderes sagen til at være så speciel, at man har valgt at holde den 31-årige mand helt anonym.

- Efter et par timer gik det rigtig hurtigt. Huden blev mørkere, der kom flere blå mærker, og der begyndte at samle sig væske i sine ben, hvilket selvfølgelig er meget alarmerende, fortæller Nicholas Hendren til CNN.

Døde efter to måneder
Smerterne udviklede sig til en alvorlig infektion, som gjorde, at han havde svært ved at trække vejret selv. En undersøgelse viste, at han havde fået overført bakterien vibrio vulnificus, som findes i havvand. Ifølge CNN dør 100 amerikanere hvert år af denne bakterie.

I de følgende uger fik manden beroligende medicin, men lægerne kunne intet stille op, og han døde to måneder, efter han svømmede med sin nye tatovering.

Foto: Parkland Health & Hospital System and UT Southwestern Medical Center.
Foto: Parkland Health & Hospital System and UT Southwestern Medical Center.
 

Langt de fleste, der får overført bakterien oplever ifølge Nicholas Hendren dog kun ubehag i form af opkast eller diarré, såfremt de har et godt immunforsvar. I dette tilfælde havde manden en dårlig lever, og det kan ifølge Nicholas Hendren være det, der gjorde, at de ikke kunne redde ham.

- Ved raske patienter giver bakterien sjældent infektioner. Hvis de får bakterien, vil de fleste have det fint og undgå at komme på hospitalet. Men patienter, der har lever-sygdomme, kan være mere modtagelige over for infektionen, siger Nicholas Hendren.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær