Mand fandt gammelt tæppe i sit skab: Nu er han millionær

Tæppet havde ligget i skabet i syv år, da han pludselig opdagede, at det måske var mange penge værd

Foto: Loren Krytzer.
Foto: Loren Krytzer.

Loren Krytzer fra USA var arbejdsløs og levede på en overførselsindkomst, efter han havde været ude for en voldsom ulykke, der medførte, at han mistede sit ene ben.

En dag i 2011 så han antikvitets-programmet 'Antiques Roadshow', som blandt andet handlede om et gammelt tæppe, der blev vurderet til lidt over tre millioner kroner. Her opdagede Loren Krytzer, at tæppet lignende et gammelt arvestykke, som han havde haft liggende i skabet i syv år.

Tæppet, der stammede fra 1800-tallet, havde han arvet fra sin mormor, eftersom ingen andre i familien ville have det.

Han besluttede sig for at tage tæppet under armen for at undersøge, hvad det egentlig var værd. Han slog vejen forbi et auktionshus og gik med til at sætte det på auktion.

Han vidste ikke, hvad salget ville indbringe ham, men han håbede, at det var nok til, at han kunne få lavet sin bil.

- Jeg tænkte: Bare jeg kan få lavet lidt på min bil. Jeg sagde en bøn: Lad det være nok til, at jeg kan købe et hus eller noget, fortæller han til den amerikanske tv-station CNBC.

Auktionen varede ikke mere end 77 sekunder. Tæppet blev solgt for intet mindre end ni millioner kroner. Loren Krytzer var nu millionær.

- De var nødt til at komme med vand og til mig samt at tørre sveden fra min pande. Jeg hyperventilerede, fordi jeg ikke kunne tro det. Alt i kroppen blev slapt, og jeg kunne ikke trække vejret, siger han til CNBC.

Kan ikke overleve med ni millioner
Men der gik ikke lang tid, før det gik op for ham, at der også var en bagside ved at blive millionær. Han begyndte nemlig at få adskillige opkald fra familiemedlemmer, der mente, at de skulle have en andel af de mange penge. Hans søster truede endda med at lægge sag an mod ham, men det droppede hun dog til sidst.

Loren Krytzer brugte en del af pengene på at købe aktier, en ferie, en bil og to huse. Et han selv bor i, og et han lejer ud.

Men selv om han fik ni millioner kroner for arvestykket, mener han ikke, det er nok til at klare sig resten af livet. Før salget levede han på overførselsindkomst, men den er han ikke længere berettiget til, efter han modtog de mange millioner.

Der kommer derfor ikke penge ind på kontoen hver måned, og sammen med sin kone overvejer han nu at flytte til et billigere område.

- Vi skal betale så meget i skat. Jeg har ikke råd til det. Jeg er fra Californien, jeg voksede op her. Men uden arbejde er det hårdt at overleve.