Mandag starter stort vejarbejde på E45

Nord for Aarhus skal rampen fra Østjyske Motorvej mod Djurslandsmotorvejen forlænges. Vejarbejdet forventes at stå på til september 2019

Den nuværende rampe bliver forlænget med en kilometer, så der ikke lige så nemt opstår lange køer ned på Østjyske Motorvej. Foto: Vejdirektoratet.
Den nuværende rampe bliver forlænget med en kilometer, så der ikke lige så nemt opstår lange køer ned på Østjyske Motorvej. Foto: Vejdirektoratet.

Første spadestik til en ny motorvejsrampe på Østjyske Motorvej bliver taget mandag, og med den nye motorvejsrampe følger også mange måneders vejarbejde.

Vejarbejdet kommer til at ske på nord for Aarhus ved rampen fra Østjyske Motorvej mod Aarhusvej og Djurslandsmotorvejen.

Vejarbejdet skyldes, at den nuværende rampe skal forlænges, så trafikken bedre kan afvikles i myldretiden.

- Nu går vi i jorden og begynder anlægsarbejdet. Vi bestræber os på at tage så stort hensyn til trafikken på Østjyske Motorvej som muligt. Men vi kan desværre ikke undgå, at vores arbejder vil påvirke trafikken. Vi melder ud i god tid, når vores arbejde medfører trafikale ændringer, siger projektleder Peter Lund Hansen i en pressemeddelelse fra Vejdirektoratet.

Til sommer vil der periodevis kun være et spor åbent på motorvejen, fordi asfalten i nødsporet skal fjernes. Perioderne vil efter planen komme til at ligge i skolernes sommerferie, så det generer mindst muligt.

Ligeledes vil en stor del af arbejdet på motorvejsrampen foregå om nattten.

Desuden bliver hastighedsbegrænsningen sat ned til 50 km/t rampen i modsætningen til de normale 80 km/t.

Bilister blæste på vejarbejde: Knaldet på stribe

Færre farlige situationer
Som det er nu, holder bilisterne i tit lange køer i morgentrafikken, når de tager afkørslen fra Østjyske Motorvej mod Djursland, og ofte breder køen sig ned på Østjyske Motorvej.

Den nye rampe bliver en kilometer længere end den nuværende, og det skulle gerne kunne afhjælpe problemet.

- Trafikanterne vil have længere tid til at placere sig korrekt, så vi forventer derfor færre farlige situationer med pludselige vognbaneskift ved rampen, siger Peter Lund Hansen.

Vejarbejdet forventes afsluttet i september 2019.

Slut med 110: Her vil man sænke farten til 90 km/t. på motorvejen