Manden bag grand prix-fadæse har fået nyt job

Tidligere underdirektør i Wonderful Copenhagen, Martin Bender, skal være ny direktør i turismeselskabet VisitSydsjælland-Møn

Martin Bender er tilbage i turist-branchen. (Foto: Polfoto)
Martin Bender er tilbage i turist-branchen. (Foto: Polfoto)
Følg Samfund

Han blev groft sagt smidt ud på røv og albuer i august 2014, da Wonderful Copenhagen skulle placere ansvaret for Melodi Grand Prix-skandalen, hvor selskabet brugte mere end tre gange så meget som budgettet tillod.

Underdirektør i Wonderful Copenhagen, Martin Bender, var hovedansvarlig på projektet, der skulle sætte nye standarder for, hvordan et internationalt melodi grand prix skulle foregå.

Men pengene smuldrede mellem projektchefens hænder, og en budgetoverskridelse på 77 millioner kroner betød, at han kort efter fik sparket.

Nu har Martin Bender så fået nyt job. Det er det nystartede turismeselskab VisitSydsjælland-Møn, der har taget chancen med den skandaleombruste tidligere underdirektør.

Skal bygge selskab op
Her skal han være med til bygge selskabet op og promovere Næstved, Faxe, Stevns og Vordingborg som turistperler

-  Selskabet skal sættes på landkortet, og til det vil jeg gøre brug af alle mine erfaringer fra København og mit store netværk, siger Martin Bender i en pressemeddelelse og tilføjer, at han har stor tiltro til projektet.

- Jeg mener, at det er det helt rigtige set-up, som man har valgt. Det er en stærk konstruktion, og der er alle mulige gode grunde til, at selskabet bliver en succes, og at det bliver noget, som resten af Danmark vil tale om og referere til om nogle år, siger han.

Senest Martin Bender var så entusiastisk omkring et projekt, var da han havde fået opgaven med at arrangere det Internationale Melodi Grand Prix.

- Vores idé med at bruge B&W-Hallerne og Refshaleøen er fuldstændig genial, sagde han i december 2013 til Ekstra Bladet.

Men det gik langt fra som forventet, og eksperter var dog heller ikke i tvivl om, at Wonderful Copenhagen havde skidt noget så grusomt i nælderne.

- Det er det største eksempel på inkompetence, jeg har set i min tid. Det her er så stor en skandale, så efter min mening fortjener den en uvildig redegørelse af sagen, sagde Lise Lyck, der er leder af Center for Turisme- og Kulturmanagement på Copenhagen Business School, til Ekstra Bladet, da budgetoverskridelse kom frem i lyset.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.