Mandeterapeut: Derfor deltog bank-boss i vilde sex-orgier

Magtmænd er ofte blevet fældet af liderlighed ─ men de fleste mænd ville rulle sig i kvinder, hvis de fik muligheden, mener dansk ekspert

Strauss-Kahn i retten i New York i 2011, hvor han blev anklaget for at have voldtaget en stuepige på et hotel. Sagen endte med et forlig - stuepigen modtog, hvad der svarer til, 9,4 millioner kroner og droppede anklagerne. (Foto: AP)
Strauss-Kahn i retten i New York i 2011, hvor han blev anklaget for at have voldtaget en stuepige på et hotel. Sagen endte med et forlig - stuepigen modtog, hvad der svarer til, 9,4 millioner kroner og droppede anklagerne. (Foto: AP)
Følg Samfund

Det er fordi, de har muligheden for det.

Sådan lyder den enkle forklaring på, hvorfor magtmænd, som den tidligere franske bank-boss og præsidentkandidat, 65-årige Dominique Strauss-Kahn, ender i sexskandaler.

- De har magt og er i en position, hvor de kan fyre den af, præcist som de har lyst til. Jeg tænker, at de ofte mister jordforbindelsen helt og ender med at lide af storhedsvanvid, når de kører rundt i store hurtige biler og lever på første klasse. De glemmer at tjekke ind nede på jorden og spørge sig selv, hvad fanden de har gang i, siger mandeterapeut Annette Jønsson til Ekstra Bladet.

- Hvis du havde muligheden for at rulle dig i syv-otte kvinder som Dominique Strauss-Kahn, ville du så ikke gøre det? Jeg tror ikke, at der er nogle mænd, som ikke kunne tænke sig at gøre det.

Strauss-Kahn skal i dag forklare sig i retten i den franske by Lille, hvor han er anklaget for at være 'kongen' af sexfester i en international prostitutionsring. Strauss-Kahn skulle ifølge anklagerne have stået for at arrangere omkring 15 sexfester fra 2008 til 2011.

Nu skal Strauss-Kahn selv forklare deltagelse i sexfester

Der var kaos foran retten i Lille tirsdag formiddag, hvor flere aktivister fra gruppen Femen hoppede på Strauss-Kahn bil, da han ankom til retten. (Video: AP)

Vidne: Orgie var et blodbad
Anklagerne lyder, at Strauss-Kahn brugte sine business-partnere under sin tid som chef for Den Internationale Valutafond til at finde luksusprostituerede til sexfesterne, som fandt sted i både Paris, Lille og Washington. Han nægter sig skyldig i groft rufferi, men har indrømmet, at han har deltaget i sexorgier.

Et vidnesbyrd fra en prostitueret, Sandrine Vandenschrick, blev fremsat tidligere i retsforløbet. Her udpenslede hun slibrige detaljer om en episode i en luksussuite på et hotel i Paris.

- Omkring syv eller otte kvinder tog sig af Strauss-Kahn.

- Jeg var chokeret. Jeg ville ikke være en del af blodbadet, sagde Sandrine Vandenschrick uden at uddybe sit ordvalg.

Strauss-Kahn indrømmede, at han deltog i orgiet, men sagde, at han ikke havde nogen ide om, at kvinderne var prostituerede.

- Han vil virkelig have os til at tro, at han er naiv. Han opfatter os som idioter, sagde den prostituerede.

Forretningsmanden David Roquet har forklaret, at han var med til at arrangere festerne, fordi det sikrede ham kontakt med den indflydelsesrige Strauss-Kahn.

- Han gjorde det for sjov. Vi havde nogle dejlige aftener, siger David Roquet ifølge BBC til en fransk radio.

Mange før Strauss-Kahn
Historisk set er det langt fra første gang, at stort profilerede magtmænd ender i sexskandaler. I slutningen af 1990'erne var den daværende amerikanske præsident Bill Clinton tæt ved at miste sit præsidentembede efter en affære med Monica Lewinsky.

Og den tidligere italienske premierminister Silvio Berlusconi blev i 2009 skilt fra sin kone, som beskyldte ham for utroskab med mindreårige. Efterfølgende blev Berlusconi anklaget for sex med en 17-årig marokkansk mavedanserinde.

Så sent som i januar 2014 anklagede det franske magasin Closer, den franske præsident Francois Hollande for at være sin kone utro med den 42-årige franske skuespillerinde Julie Gayet. Hollande blev i samme måned separeret fra sin kone.

Men selv om forskellen fra de stenrige magtmænd og den helt almindelige mand er nem at få øje på, så er mentaliteten hos dem ikke så langt fra hinanden, mener mandeterapeut Anette Jønsson.

Fik millioner i sex-forlig: Stuepige åbner restaurant i New York

Drømmen om at blive præsident gik i opløsning i 2011, efter Strauss-Kahn blev anklaget for voldtægt af en stuepige. Her ses forsiderne på de franske aviser 16. maj 2011. (Foto: AP)
Drømmen om at blive præsident gik i opløsning i 2011, efter Strauss-Kahn blev anklaget for voldtægt af en stuepige. Her ses forsiderne på de franske aviser 16. maj 2011. (Foto: AP)
 

Små solkonger
Rigtig mange mænd ville have lyst at gøre præcist, som de rige magtfulde mænd gør, men de har ikke de muligheder, for de kommer ikke de samme steder, siger hun.

- Jeg tror ikke, at de magtfulde mænd tænker på sex på en anderledes måde, end din nabo gør det. Men din nabos muligheder er mere begrænsede.

Hun forklarer, at den store magt, som eksempelvis præsidenter har, styrker potensen hos en mand og gør, at de 'kommer op i et højere gear.' Det betyder, at de ofte ikke kan styre sig selv.

TV: Politisk gak gak på ferieø: Omvalg trods sex-skandale

- Udfordringen for de her herrer er, at de mister alt, hvis de bliver opdaget. Men de gør det alligevel. Det hænger sammen med, at de mister grebet på sig selv. Når man får magt og mange muligheder, sker der det, at man kommer op i et højere gear, og så mister man det selvkritiske blik. De her mænd tror simpelthen, at de er små solkonger.

- Men man skal huske, at når pigerne nu ligger der og ruller rundt, så er det jo ikke fordi, de er vilde i varmen. Det er fordi, de er betalt for det, tilføjer hun om de prostituerede.

Kvinder er dog generelt tiltrukket af mænd med magt i den kaliber, som præsidenter har.

- Alder og udseende bliver helt væk, når penge og magt kommer ind i billedet. Kvinder er fuldstændig vilde med faderfiguren, som mener, at han kan klare det hele, siger Annette Jønsson.

Strauss-Kahn skal for retten for alfonseri

FAKTA: Retssagen mod Dominique Strauss-Kahn

Sagen mod Dominique Strauss-Kahn finder sted ved retten i den nordfranske by Lille. Han er sammen med 13 andre personer tiltalt for at have drevet en prostitutionsring.

Her er fakta om sagen:

  • Carlton-sagen, som den også bliver kaldt, handler om en belgisk-fransk prostitutionsring, som arrangerede sexfester med luksusprostituerede på blandt andet Hotel Carlton i Lille.
     
  • Dominique Alderweireld, der også er kendt som "alfonsen Dodo", er blandt de tiltalte. Han driver flere sexklubber i Belgien og er tiltalt for at have skaffet prostituerede til sexfesterne.
     
  • Størst offentlig interesse har der dog været for Dominique Strauss-Kahn, den tidligere chef for Den Internationale Valutafond. Han forklarer sig tirsdag i retten. Ifølge anklageren har Strauss-Kahn været "kongen" af festerne.
     
  • Strauss-Kahn indrømmer at have deltaget i festerne, men siger, at han ikke vidste, at kvinderne var prostituerede. Strafferammen for alfonseri er op til 10 års fængsel og en bøde på 1,5 millioner euro.

Kilder: AFP

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?