Mange færgeruter forlænger gratis ture

Småøer glæder sig over turistboom som følge af gratis færger. Men nogle steder har det også været voldsomt

Følg Samfund

De seneste uger har det været ganske populært for danskerne at gøre brug af de 53 færgeruter, som er gratis i hele juli for cyklister og gående. De gratis færger er en del af Folketingets sommerpakke, der skal hjælpe økonomien i gang efter coronakrisen.

Og nu vælger en række af færgeruterne at forlænge ordningen til august og september.

Det skriver DR Nyheder, som efter en rundringning har kendskab til ni færgeruter.

Det drejer sig om Tunøfærgen, Ærøfærgen, Samsøfærgen, færgen til Femø, Fejø og Askø, Bjørnøfærgen, Orøfærgen, Venøfærgen, Baagøfærgen og Strynøfærgen.

Carsten Kruse, der er direktør for Samsø Rederi, der står for færgeruten mellem Samsø og Hou i Jylland, fortæller til DR Nyheder, at man står med det højeste passagertal nogensinde.

- Det har været massivt. Vi har fire-femdoblet antallet af gående og cyklister i forhold til normalt. Vi har 1000 cyklister om dagen i denne tid. Normalt har vi 4000 i hele juli, siger han til DR Nyheder.

Tiltaget var i første omgang en del af Folketingets sommerpakke. Den indeholder en række initiativer for 700 millioner kroner, der skal hjælpe samfundet efter coronakrisen.

Færgeselskaberne, som fortsætter ordningen, får fortsat tilskud fra staten.

Dorthe Winther, der er formand for Sammenslutningen af Danske Småøer, fortæller, at ordningen indtil nu har betydet meget.

- Det har betydet, at en masse mennesker har fået øjnene op for småøerne.

- Der har været rigtig mange besøgende, og når vi gør det op på et senere tidspunkt, betyder det forhåbentlig også, at de har spædet i kassen og dermed bibragt øerne noget omsætning, siger hun.

I løbet af juli har der dog også været forlydender om, at nogle øer næsten ikke har kunnet følge med efterspørgslen. Og nogle øboere, som eksempelvis skulle hjem fra arbejde, har fortalt, at de ikke kunne få en plads på de proppede færger.

Det billede genkender Dorthe Winther.

- Nogle steder har det nok været voldsomt. Og det er jo de steder, som i forvejen er turistmagneter i juli, hvor der er rigtig mange mennesker. Og der er en begrænset kapacitet. Så vi har nok ikke fået det fulde udbytte af ordningen.

- Vi arbejdede oprindeligt for, at den her ordning skulle begynde efter juli, fordi den måned i forvejen har mange besøgende. Så vi synes, det er en god ting, at nogle fortsætter i august og september.

- Det er en fin måde at afprøve, om folk kommer i de måneder, siger Dorthe Winther.

Seneste nyt

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.