Mange flere ældre er i arbejde

I en periode, hvor beskæftigelsen generelt er faldet, er andelen af ældre i arbejde steget 35 procent

Siden 2001 er antallet af folk i arbejde på 55 år eller derover steget med 140.000, mens arbejdsløsheden for samme aldersgruppe er faldet.

Det skriver Politiken på baggrund af en undersøgelse fra brancheorganisationen Forsikring og Pension, som har hentet tallene hos Danmarks Statistik.

Antallet af ældre i beskæftigelse er dermed steget omkring 35 procent i en tid, hvor beskæftigelsen generelt er faldet, mens arbejdsløshedsprocenten for 55-59-årige er faldet fra ni procent i 2005 til omkring en tredjedel i dag.

Underdirektør i Forsikring og Pension Jan V. Hansen mener, at tallene er udtryk for "et lykkeligt match" mellem de ældre og erhvervslivet.

- De flere ældre, der er kommet på arbejdsmarkedet siden 2001, har kvalifikationer, der matcher det, der er behov for, siger han til Politiken.

Skiftende regeringer har gennem de seneste år gennemført reformer, hvis formål har været at hæve den alder, hvor folk trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet. Det seneste eksempel er forkortelsen af efterlønsperioden.

Interesseorganisationen Ældresagen har i nogle år bemærket tendensen til flere grå hår på de danske arbejdspladser.

- Hvis man ser med det lange lys, er det jo fundamentet i dansk økonomi og den finanspolitiske bæredygtighed frem til 2050. Med skiftende regeringers reformer vil arbejdsstyrken blive en lille million flere til den tid. De fleste af dem vil være over 50 år. Tallene viser, at vi er på vej i den rigtige retning, siger underdirektør Michael Teit Nielsen fra Ældresagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer