Mange tosprogede får ingen sprogstøtte afslører rundspørge

Hver femte tillidsrepræsentant svarer i rundspørge, at deres skole ikke tilbyder støtte til tosprogede

Mange skoler landet over tilbyder ingen sprogstøtte til tosprogede, viser en undersøgelse fra Danmarks Lærerforening.

Hver femte tillidsrepræsentant svarer således i en rundspørge, at der på deres skole ikke ydes støtte til tosprogede, der taler dårligt dansk, skriver Politiken.

Undersøgelsen er sendt ud til alle folkeskolens 1400 tillidsrepræsentanter, hvoraf 888 har deltaget.

Blandt respondenterne har 643 svaret, at de arbejder på en skole, hvor der er tosprogede elever, som har problemer med at tale dansk.

Dorte Lange, som er næstformand i Danmarks Lærerforening, mener, at det er yderst kritisabelt, når mange kommuner ikke sikrer sproghjælp til eleverne.

- Børnene kan måske forstå noget hverdagssprog, men de faglige udtryk forstår de ikke. Lærer de ikke dem, er de ikke rustet til at komme videre i skolesystemet, siger Dorte Lange.

Skolelederforeningen peger på, at der er markant forskel på, hvordan landets kommuner løser udfordringen. Formand Claus Hjortdal siger, at det "selvfølgelig ikke er godt nok".

- Nogle kommuner sætter penge af til at lave specielle ting og har konsulenter. Andre kommuner delegerer det hele ud til skolerne uden yderligere finansiering og siger bare: Det må I selv klare, siger Hjortdal.

Han mener, at den opgave kan være svær for en skoleledelse at løfte.

3 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere