Manglende nedbør øger risikoen for brandfare i naturen

Hvis du skal bruge ukrudtsbrænderen i denne uge, skal du være ekstra opmærksom, siger Beredskabsstyrelsen

Beredskabsstyrelsen advarer om, at det tørre vejr har øget risikoen for brandfare flere steder i Danmark. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Beredskabsstyrelsen advarer om, at det tørre vejr har øget risikoen for brandfare flere steder i Danmark. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

Naturen er knastør på grund af manglende nedbør og det solrige vejr, og det har øget risikoen for brandfare rundt omkring i Danmark.

Det oplyser Beredskabsstyrelsen og Danske Beredskaber i en pressemeddelelse.

I øjeblikket er der moderat fare for brand. Men når vi kommer hen mod weekenden, bevæger indikationerne sig op på både høj og meget høj fare for brand, fortæller Mads Dalgaard, der er forebyggelsesekspert hos Beredskabsstyrelsen.

- Hvis man bruger en ukrudtsbrænder, og man kommer for tæt på hækken, og det er så tørt, at der er forhøjet brandfare, så skal der ikke så meget til, før ilden breder sig, siger Mads Dalgaard.

Han peger på, at man skal holde afstand til alt, der har risiko for at brænde. Hvis det blæser meget, bør man helt undlade ukrudtsbrænderen. Det er samtidig vigtigt altid at have noget vand klar.

Mange danskere har allerede klargjort grillen, og Mads Dalgaard slår fast, at man godt kan grille, men man skal huske at tage sine forholdsregler.

- Ved gasgrill er der en meget lille fare for brand, mens ved en kulgrill, så kan gløderne brede sig. Det er nok primært, hvis man er ude i en skov eller ved en strand, siger han.

- Hvis man er i en baggård, så er det nok lidt anderledes. Den sunde fornuft kan vi alle sammen bruge stadigvæk, så man kan godt se, om der er højt græs i nærheden, lyder det.

Der er ingen kommuner, der har afbrændingsforbud i øjeblikket.

Nogle af rådene fra Beredskabsstyrelsen går også på, at man ikke skal smide cigaretskodder i naturen, samt at man skal ringe 112, hvis uheldet er ude.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind