Mangler 60 mio. kvinder: Nu er 'brudeprisen' op til 300.000 kr.

Det mest folkerige land i verden mangler 60 millioner kvinder, og det har sat prisen på en brud helt i vejret

Foto: AP
Foto: AP

Hvis du er en kinesisk mand og skal have en kone, så skal du finde den store pengepung frem.

Den såkaldte brudepris i Kina er nemlig steget voldsomt de sidste 10 år. Brudeprisen er et tilskud, som en brudgom og hans forældre ventes at betale bruden inden brylluppet.

Ifølge avisen The Economist så skal kinesiske mænd betale op til, hvad der svarer til, 300.000 kroner i tilskud til bruden i nogle steder af landet.

Og det er et niveau, der er meget langt fra de 2-3.000 kroner, den gennemsnitlige pris lå på for knap 10 år siden, skriver avisen.

Grunden til den høje pris er, at der lige nu mangler 60 millioner kvinder i Kina.

En af årsagerne årsagerne til den massive mangel på kvinder er, at Kina i 1979 indførte en etbarnspolitik. Efterfølgende ønskede familierne, at deres eneste barn blev en dreng, så han kunne forsørge forældrene, når han blev ældre.

Det fortæller seniorforsker ved Nordisk Institut for Asienstudier Cecilia Milwertz til Danmarks Radio.

- Der hersker en kultur i Kina, hvor mange foretrækker at få drengebørn, blandt andet fordi de kan føre familien videre, siger hun til DR.

Gør alt for ægteskab
Udover den høje brudepris så gør flere familier meget andet for at imponere en kommende svigerdatter. Familierne udvider blandt andet deres huse - ikke på grund af pladsmangel men for at vise, at de er velhavende.

Der bliver desuden købt dyre smykker og planlagt store bryllupper for at lokke de gifteklare kvinder.

Ifølge den danske forsker så er det en velkendt metode for de kinesiske kvinder, at de gifter sig længere op i den sociale pyramide. Derfor er det vigtigt, at manden og hans familie ikke fremstår fattig.

- Det er ikke for groft at sige, at de kinesiske kvinder udnytter det, siger hun til Danmarks Radio.

I Kina bliver ugifte mænd over 30 år kaldt for en ’Shengnan’, hvilket betyder ’mænd tilovers’.

Ifølge avisen The Economist, som har lavet en reportage fra en landsby, hvor problemet er stort, så er der ingen aldersgrænse for hvornår kvinder er for gamle.

'Selv enker vælter sig i ægteskabstilbud,' skriver avisen.

89 kommentarer
Vis kommentarer