Mangler halvt hoved: Her taler mirakel-babyen

Lille Jaxon mangler dele af sin hjerne, og lægerne spåede ham ikke lang levetid. Nu er han fyldt et år, og i en ny video siger han 'hej'

Her kan du se Jaxon sige hej

Da Jaxon Buell blev født 17. august 2014, mente lægerne ikke, at den lille dreng ville leve i mere end få dage.

Jaxon lider nemlig af den sjældne sygdom microhydranencephaly, der betyder, at visse dele af hans hjerne og kranium ikke er fuldt udviklede.

Men mod alle odds kunne han i august fejre sin et års fødselsdag.

Se også: Trods sjælden sygdom: Nu er Jaxon fyldt et år

Forældrene Brittany og Brandon Buell fra den amerikanske delstat Florida har oprettet en Facebook-side om sønnen, som har næsten 240.000 likes.

Her publicerede ægteparret lørdag en video af Jaxon, hvor han til deres store glæde og overraskelse siger hej.

- Jaxon siger 'Hello' til Tyskland og de børn, der har lavet tegninger til ham!!!! Man kan ikke se vores chokerede og glade ansigtsudtryk bag kameraet, men vi er super stolte over, at vi er vidner til at høre Jaxon tale igen!!! Sikke en fantastisk lille mand!!!, har Brittany og Brandon Buell skrevet som kommentar til videoen.

Er positive
For at skaffe penge til Jaxon behandlinger har forældreparret oprettet en GoFundMe-side, hvor interesserede kan donere penge til den lille dreng.

Indtil videre er der blevet givet mere end 800.000 kroner.

Brittany og Brandon Buell har modtaget kritik for, at de ikke valgte at få en abort, da de fandt ud af, at Jaxon ville blive født med den sjældne sygdom.

Samfund - 28. sep. 2015 - kl. 06:54 Lille piges hoved vokser og vokser

- Hvordan skulle vi kunne beslutte det? Vi har fået et barn, vi har fået en chance, og vi skal være hans stemme, har de udtalt ifølge DailyMail.

Brittany og Brandon Buell er bevidste om, at Jaxon måske ikke kommer til at leve i mange år, men de prøver at være positive.

- Det er altid i mit baghoved. Jeg tænker meget over, at denne dag måske kan være hans sidste. Jeg er klar over, at han måske ikke er her i morgen. Jeg prøver at være positiv 99 procent af tiden, men der er den ene procent, fordi jeg kender situationens virkelighed - at vi nok kommer til at leve længere end ham, siger Brittany Buell ifølge Daily Mail.

52 kommentarer
Vis kommentarer