Manøvre i krakket bank udløser stor millionregning

Ebh-fonden under konkurs får delvist medhold i erstatningssag. Direktør Strier Poulsen er blandt de dømte.

Det statslige selskab Finansiel Stabilitet hænger på en stor millionregning efter en omstridt og dyr manøvre i ebh bank.

Vestre Landsret har torsdag dømt Finansiel Stabilitet til at betale erstatning på 59 millioner kroner til ebh-fonden under konkurs.

Beløbet skal tillægges renter, og derefter kommer udgiften op på i alt cirka 84 millioner kroner.

Fonden har krav på det store beløb, fordi den blev blandet ind i ebh banks køb af finansieringsvirksomheden Midt Factoring.

At Finansiel Stabilitet gøres ansvarlig for ebh banks køb skyldes, at det statslige selskab overtog pengeinstituttet efter krakket i 2008.

Det var uretmæssigt, at ebh-fonden blev trukket ind i bankens køb og salg af Midt Factoring, og dermed blev påført store tab, fastslår landsretten.

Selv om fonden skal have 59 millioner, er der kun tale om en delvis sejr. Kravet mod Finansiel Stabilitet lød på mere end 100 millioner kroner.

Torsdagens dom er på mere end 300 sider. Den drejer sig om tre retssager, som er behandlet under ét, og landsretten har brugt 20 retsmøder på at få endevendt forløbet.

Den tidligere direktør Finn Strier Poulsen og den tidligere bestyrelsesformand Egon Korsbæk dømmes til at betale cirka 14 millioner kroner solidarisk med blandt andre Finansiel Stabilitet.

Også advokatfirmaet Mazanti-Andersen og revisionsselskabet BDO findes ansvarlige. De skal betale henholdsvis 11 og 54 millioner kroner.

Men det er kun på papiret. Landsretten har nemlig samtidig bestemt, at Finansiel Stabilitet skal friholde disse fire personer for de idømte beløb - bortset fra sagsomkostninger.

I øvrigt var også en række menige bestyrelsesmedlemmer stævnet i sagen, men de frifindes alle.

På en anden front har ebh-fonden tabt opgøret. Det gælder kravet om 75 millioner kroner fra C.A. Nielsen A/S, som i sin tid solgte Midt Factoring til ebh bank.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere