Marc redder 1000 hunde fra hundekød-festival

Mellem 10 og 20 millioner slagtes hvert år i Kina

Dyreaktivist Marc Ching fortæller, at han og en kollega tirsdag reddede 1000 hunde fra den omstridte hundekød-festival. Foto: Instagram/animalhopeandwellness
Dyreaktivist Marc Ching fortæller, at han og en kollega tirsdag reddede 1000 hunde fra den omstridte hundekød-festival. Foto: Instagram/animalhopeandwellness

Tirsdag startede den årlige, omstridte 10 dage lange hundekød-festival i Yulin i det sydlige Kina.

Og som det også har været tilfældet andre år, har det fået en lang række dyrevelfærdsorganisationer til at gøre alt for at modarbejde den forventede slagtning af omkring 10.000 hunde.

En af dem er den amerikanske aktivist Marc Ching, som rejste til Yulin allerede før festivalen blev sparket i gang, fordi han ville forsøge at redde så mange hunde som muligt fra festivalens boder og slagtere. Det skriver Mashable.

Allerede i løbet af festivalens første dag lykkedes det Marc Ching og hans aktivist-kollega Valarie Ianniello at befri omkring 1000 hunde, har han selv informeret om på facebook-siden ’The Animal Hope & Wellness Foundation’. Her påstår han også i en video, at han har fået tæsk af de lokale myndigheder, fordi han ved sin aktion har stået i vejen for festivalen. På trods af, at myndighederne faktisk ikke officielt anerkender hundekød-festivalen.

Det estimeres, at mellem 10 og 20 millioner hunde hvert år slagtes i Kina med henblik på at spise deres kød. Festivalen i Yulin, hvor der hvert år slagtes omkring 10.000 hunde, er i stigende grad blevet et symbol på fænomenet.

56 kommentarer
Vis kommentarer