March mod Islam: Demonstrant gik til angreb med pinde

Aftenens Pegida-demonstration mod islamisme gik ikke stille for sig

Pegida gik for tiende mandag i træk på gaden for at demonstrere mod fundamentalistisk islamisme i Europa. Aftenens demonstration gik dog ikke stille for sig. (Foto: Anthon Unger)

Den antiislamistiske bevægelse Patriotiske Europæere mod Islamisering af Europa (Pegida) gik mandag aften endnu en gang på gaden for at demonstrere mod fundamentalistisk islam.

Pegida er en protestbevægelse mod islam og muslimsk indvandring i Europa. Den anti-muslimske bevægelse startede i Tyskland i efteråret og har siden spredt sig til flere lande i Europa heriblandt Danmark.

Den danske gren af bevægelsen har de seneste ni mandage demonstreret mod fundamentalistisk islam, men aftenens demonstration var dog knap lige startet, før kaos brød ud.

Sparkede og slog
Det skete, da en af Pegida-demonstranterne trak sig ud af demonstrationen og over mod de tilstedeværende mod-demonstranter, fortæller Ekstra Bladets mand, der var til stede under demonstrationen.

Ord-udveklslinger førte herefter til, at en mod-demonstrant kastede noget væske efter Pegida-demonstranten, som reagerede ved at gå til angreb med spark og slag med nogle af pindene fra de medbragte demonstrations-skilte. Politiet fik efterfølgende adskilt parterne, men måtte arbejde hårdt for at holde de to grupper adskilt.

 

Resten af mandagens demonstrationen med den kontroversielle svenske provo-kunstner, Dan Park i spidsen som banner-fører, forløb dog forholdsvist fredeligt.

Den kontroversielle svenske kunstner, Dan Park, deltog også i aftenens demonstration mod fundamentalistisk islamisme i Europa. (Foto: Anthon Unger)
Den kontroversielle svenske kunstner, Dan Park, deltog også i aftenens demonstration mod fundamentalistisk islamisme i Europa. (Foto: Anthon Unger)
 

Københavns Politi bekræfter til Ekstra Bladet, at der mandag aften er sket to anholdelser ved Axel Torv i København. Det drejer sig om to yngre mænd i starten af 20'erne, som vil blive sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, oplyser James Keiwe, vicepolitiinspektør hos Københavns Politi.

1 af 2 Pegida gik for tiende mandag i træk på gaden for at demonstrere mod fundamentalistisk islamisme i Europa. Aftenens demonstration gik dog ikke stille for sig. (Foto: Anthon Unger)
2 af 2 Pegida gik for tiende mandag i træk på gaden for at demonstrere mod fundamentalistisk islamisme i Europa. Aftenens demonstration gik dog ikke stille for sig. (Foto: Anthon Unger)
314 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere